Cum facem fata unui deadline cand avem de predat o lucrare?

Scris de 

Nu mai e urmă de îndoială – una din părțile cele mai stresante pe care viața de student o împărtășește este, cu siguranță, predarea lucrărilor semestriale sau prezentările de la mijlocul semestrului. Știm cu toții, studenții au o mulțime de responsabilități,  un număr așa mare de cursuri și este de-a dreptul imposibil să faci hocus-pocus și să te trezești cu bibliografia citită și cu eseul finalizat. It takes time to do this… De aceea, echipa Campuscluj.ro s-a gândit să te ,, îndoctrineze” puțin cu ceea ce ar trebui să știi despre deadline…

Importanța unui deadline

 De ce spunem că deadline-ul e important? Și de ce ar fi important să predai lucrarea la timp? Ei bine, poate nu ți se pare urgent că trebuie să predai lucrarea profului marțea viitoare. Dar ce s-a întâmpla dacă peste câțiva ani șeful îți va cere să realizezi un raport, iar tu nu vei putea să i-l înmânezi la timp? Dacă asta se va întâmpla în mod curent, vei fi concediat. Asta e și ideea: obiceiurile proaste mor greu, așa că de ce să ne încurcăm cu ele? Predă-ți lucrarea la timp și scapă-te de alte probleme. Cu alte cuvinte, unul dinte cele mai importante lucruri pe care le înveți în studenție este punctualitatea și cum să îți termini munca până la o anumită dată limită. Și ai face bine să te obișnuiești cu asta pentru că lucrurile nu vor deveni mai ușoare când vei avea un job. Dimpotrivă.

 

Între timp, e adevărat, singura consecință cu care te vei confrunta va fi o notă mult mai mică. Mai mult decât atât, faptul că nu îți predai lucrarea la timp va spune multe despre interesul, sau mai bine zis, dezinteresul față de profesorul și materia respectivă.

 

Totuși, de ce le pasă profesorilor atât de mult de un simplu deadline?

Răspunsul este destul de simplu. În principiu, profesorii sunt persoane destul de ocupate, iar timpul lor este foarte prețios. Acest lucru înseamnă și că acea dată limită pe care ei o stabilesc înseamnă foarte mult pentru propria planificare a timpului. Să nu uităm că vor trebui să corecteze lucrările, să treacă notele în cataloage și alte lucruri administrative de soiul acesta care necesită timp.

 

Cum să reușim, totuși, să respectăm un deadline?

Unul dintre elementele fundamentale la care poți apela ca să nu te îndepărtezi de data de predare este să îți faci un plan al lucrării și al citirii bibliografiei imediat ce îți este înmânată tema pe care va trebui să îți bazezi întreaga lucrare. Cu siguranță că nu vei avea timp să îți scrii lucrarea imediat. Dar, totuși, poate timpul îți va permite să mai citești așa, printre rânduri, în câte o seară. Făcând acest lucru, vei putea să îți dai seama, efectiv, de cât timp dispui pentru a realiza întreaga lucrare, ce presupune această lucrare per ansamblu și cum vei putea să o structurezi.

 

Dacă tot e nevoie….

Întrebarea de care totuși, nu scăpăm, chiar dacă suntem studenți conștiincioși, este: Cum cerem după o prelungire a termenului? Ei, știi deja: pe cât se poate, ar fi mai bine să nu faci acest lucru.

Dar dacă e absolută nevoie, iată cum va trebui să o faci:

1. În primul rând, va trebui să te gândești la asta înainte de deadline. În ziua respectivă sau și mai rău, după ce a trecut deja deadline-ul nu mai este o soluție. Și nu uita să ai o scuză adecvată.  Dacă îi vei oferi profesorului un motiv întemeiat susținut de argumente, nu va avea nici un motiv să nu îți asculte cererea.

2. Nu uita de politețe și mai ales de faptul că profesorul îți face ție o favoare, și nu invers.

3. Iar reputația e o bulină roșie. Dacă profesorul te știe un student bun, cu participare la seminare, note bune și atenție la cursuri, te va privi cu totul alți ochi, crede-ne pe cuvânt.

 

Tu ai avut vreodată nevoie să îți prelungești termenul de predare al lucrării? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa foto: braintrack.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.