Viata personala sau viata profesionala

Scris de 

Ești tânăr și ai ajuns să ai primul job. Ești foarte încântat de mediul în care lucrezi, de tot ceea ce înseamnă să lucrezi într-o companie și de ceea ce urmează să realizezi de acum înainte.  

Ești curios să afli totul despre atribuțiile tale și încerci să faci totul cât mai bine și să fii cât se poate de activ. Toată această curiozitate este una dintre calitățile care probabil te vor ajuta să reușești în carieră și te vor face un adevărat profesionist. Totuși, nu trebuie să cazi în cealaltă extremă. Trebuie să trasezi o linie foarte clară între viața ta personală și viața profesională, pentru că această distincție te va ajuta să îți păstrezi un stil de viață sănătos.

 

Este adevărat că atunci când ești la început, îți dorești să înveți cât mai multe într-un timp cât mai scurt, dar învață să știi când să te oprești. Procesul de asimilare trebuie să aibă loc treptat – explicațiile și sesiunile de training-uri au loc într-un anumit ritm, tocmai ca acestea să fie cât mai eficiente. Așa că, este de dorit să fii cât mai conștiincios și să încerci să înveți cât mai repede, dar încearcă să faci totul cu pași mărunți. Dacă încerci să faci mai multe lucruri în același timp, e posibil să nu îți iasă niciunul bine. Așa că ai răbdare și totul o să vină de la sine.

 

Atunci cand ești nou, oamenii din jurul tău îți vor atrage atenția de fiecare dată când vei greși. Te vei simți ca și cum toată lumea are așteptări foarte mari din partea ta și ai senzația că tu încă nu te ridici la nivelul pe care îl vor ei. De asemenea, tonul vocii s-ar putea să nu fie de fiecare data unul îngăduitor. Învață să nu iei totul personal și să te gândești că oamenii aceia se gândesc la tine ca la un profesionist în devenire. De aceea, ai nevoie să știi unde ai greșit și să fii impulsionat să găsesti răspusul corect la problema respectivă. Ia fiecare observație ca pe un lucru constructiv.

 

Încearcă să nu îți duci problemele de la serviciu acasa, sau invers. Tot ce se întâmplă la locul tău de muncă, trebuie să rămână acolo. Și tot ce se întâmplă acasă. trebuie să rămână acasă.  Stresul de la serviciu este destul de mare și probleme apar în permanență, fie că e vorba de vreo greșeală făcută sau de vreo neînțelegere cu un coleg, întotdeauna trebuie să existe ceva. Contează să știi să lași problemele în urmă și să te duci acasă liniștit și să te bucuri de timpul care ți-a mai rămas liber din zi.

 

Când ești începător, tinzi să te cufunzi cu totul în viața profesională, crezând că aceasta este cea mai importantă parte a vieții tale. Cu timpul vei învăța să apreciezi momentele libere și vei învăța că este esențial să faci distincția dintre viața privată și profesia ta, atât pentru a da randament maxim la job și pentru a-ți păstra prietenii și liniștea personală.

 

Sursa foto: manataka.org

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.