4 lucruri pe care sa le faci inainte de facultate

Scris de 

Vara de dinaintea primului an de facultate este una din cele mai incitante, dar şi stresante perioade din viaţa unui boboc. Îţi faci planuri, te gândeşti cum va fi, te simţi mândru de statutul tău de proaspăt student. Te întrebi dacă acomodarea va fi grea sau uşoară şi dacă alegerea făcut e cea mai bună pentru tine şi viitorul tău.

 

În acelaşi timp,pentru stundeţii care urmează facultatea înalt oraşultima vara acasă este şi o ocazie potrivită

Dacă tocmai ai intrat la facultatea pe care ţi-ai dorit-o, acum este timpul să sărbătoreştiIeşi cu prietenii, distrează-te la mareprogramează o ultima ieşire cu cei mai buni prieteni din liceu. Important e să te simţi bine şi să profiţi cât mai mult de timpul care ţi-a mai rămas împreună cu cei dragi. de a petrece mai mult timp cu prietenii din copilărie

Iată câteva lucruri pe care  le faci înainte de începerea facultăţii.

1. Distrează-te!


2. Află tot ce poţi despre facultatea ta
Internetul este o resursa mai mult decât suficientă pentru a te ajuta să te acomodezi mai uşor cu noua facultate. Nu strică însă să ceri şi referinţe de la prieteni mai mari sau cunoştinţe care, poate, au studiat acolo. Un student informat va fi un student descurcăreţ!


3. Asigură-te că ai unde să stai
Odată ce ai trecut de euforia intrării la facultate ai de rezolvat mai multe probleme determinate de succesul tău. Una dintre acestea este problema cazării. Dacă media ta este suficient de mare poţi opta pentru o cazare în cămin. Aici însă trebuie să ştii dacă vei face faţă lipsei intimităţii, petrecerilor date de colegii tai, zgomotelor etc.

O alta opţiune este să locuieşti cu chirie. Alege o zona relativ ieftină şi aproape de facultatea la care eşti student/ă. În plus, asigura-te că locuinţa este aproape de o staţie a vreunui mijloc de transport public.


4. Fă-ţi bagajele
Bagajele pentru un viitor student reprezintă o etapa importantă pe care trebuie să o parcurgi în vara de dinaintea începerii facultăţii. Ai o groază de lucruri de care trebuie să ţii cont şi pe care trebuie să te gândeşti unde le vei depozita: calculator/laptop, lampa de iluminat, vase de bucătărie, tacâmuri, pilote, perne, haine, cărţi etc.

 

Studenţia e o perioada experimentală. Un timp al emoţiilor, al amintirilor, al prieteniile. O perioada care te va ajută să creşti şi să devii ceea ce îţi doreşti.

 

Sursa foto: studentlife.com

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.