Un sfert din studenti au consumat droguri cel putin o data

Scris de 

Nu mai e un secret faptul că drogurile reprezintă un subiect destul de discutat și tatonat de tinerii din ziua de azi. Tot mai mulți tineri sunt tentați să se apropie de etnobotanice și alte tipuri de droguri. Fenomenul consumului de droguri, care a căpătat o amploare tot mai mare în rândul tinerilor din România în ultimii ani, va fi abordat printr-o nouă lege. Problema a fost discutată marți, 19 martie, în Comisia de Învățământ a Senatului.



Romania este statul UE cu cea mai mare creștere a prevalenței consumului de substanțe interzise, indicele urcând de la 1,7% la 4,3% în numai trei ani.



Problema cea mai mare se înregistrează în rândul tinerilor, peste 21% dintre studenți și 11% dintre elevi consumând cel putin o dată droguri, se arată în raportul oferit de Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO). Organismul a solicitat parlamentarilor să refacă legislația în domeniu.


Același raport indică faptul că situția gravă actuală referitoare la consumul de droguri, în rândul tinerilor și nu numai, este cauzată în mare parte de activitatea defectuoasă a Agenției Naționale Antidrog, instituția alocând sume extrem de mici programelor de prevenire.



În ultimii ani, în România s-a înregistrat o creștere a consumului de etnobotanice și marijuana, cel de cocaină și heroină fiind, la rândul său, foarte ridicat. Totodată, din cauza drogurilor injectabile, România a fost declarată focar HIV SIDA în 2013, a precizat președintele executiv al CIADO, Gigel Lazar.

 

Sursa: studenție.ro

Sursa foto: mobistealthspy.blogspot.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.