„Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi!” - noua campanie a Politiei Romane

Scris de 

Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară la nivel național o nouă campanie intitulată „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!”, în perioada aprilie – septembrie 2014. Această campanie are ca scop principal informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Partener al Poliţiei Române în realizarea acestei campanii este Societatea Groupama Asigurări S.A. Cele două instituţii au derulat până acum, în cadrul parteneriatului iniţiat în 2011, trei campanii de prevenire a infracţiunilor de furt: „Fii precaut! Hoţii nu dorm” (2011), „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” (2012) şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” (2013). Campania se înscrie în priorităţile Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalității în anul 2014, două dintre acestea fiind „Prevenirea infracţiunilor de furt” şi „Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”.

 

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri între cetățeni și poliţişti de prevenire sau ordine publică. Pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Cluj vor fi distribuite peste 4000 de broșuri cu recomandări preventive şi 150 de afişe, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

 

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

· Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

· Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteţi accesul în casă decât dacă sunt însoţite de administratorul imobilului. Aceste activităţi se execută NUMAI prin administraţia imobilului.

· Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

· Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!

· Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa, lăsând astfel impresia de casă locuită!

· Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!

· Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!

· Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

· Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

· Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

· Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, dacă este posibil, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

 

Sursa foto: newscluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.