Tipologiile cluburilor clujene

Scris de 

Îmi amintesc că citeam mai demult un articol despre cluburile clujene și oamenii care le frecventează. Asta era cu mult înainte să ajung în Cluj și să gust din viața de noapte pe care o oferă acest oraș. Acum, după mai mult de trei ani de când locuiesc aici, cred că îmi permit să fac o clasificare a cluburilor, în funcție de muzica difuzată, artiștii invitați, persoanele care merg în acele localuri și stilul lor vestimentar, atitudinea și ”brand-ul” clubului în oraș. Cu alte cuvinte, hai să disecăm puțin problema celor mai cunoscute cluburi din Cluj.

Prima categorie este cea a cluburilor ”de fițe”. Sunt numite astfel pentru că practică niște prețuri destul de mari la intrare și la băutură, sunt frecventate de oamenii mai înstăriți, stilul vestimentar este mai mult elegant, sexy, atrăgător (dar în niciun caz casual), iar muzica difuzată este de obicei comercială. Aici intră cluburi precum Diesel, Vertigo, Kharma, Bamboo, Zaza Caffe. 

 

Următoarea categorie ar fi cluburile ”studențești”. Aceste localuri sunt mereu pline de studenți, băutura nu este chiar atât de scumpă, există discounturi și oferte pentru posesorii de carduri studențești, muzica este tematică pentru fiecare club, variază între oldies, rock alternativ, comercială, dar dacă ai noroc mai auzi și piese hip-hop, dubstep sau latino. Din această categorie putem enumera Caro Vintage Pub, Janis Club, Janis Stuf, Phi 18, Club Ring.

 

Continuăm cu lista cluburilor ”clasice”, care atrag îndeosebi oamenii mai maturi, care au un loc de muncă, ascultă muzică oldies și își permit să plătească mai mult pentru un cocktail. Aici vorbim despre Broadway, My Way, Piaf Club, Bermudas.

club midi party tude

 

Cluburile ”faine” sunt cele despre care se vorbește foarte des, organizează frecvent evenimente și concerte live, mereu este o coadă imensă la intrare, indiferent de costul biletului sau de prețurile băuturilor, iar majoritatea petrecăreților au un stil vestimentar demn de paginile revistelor de modă. Ați ghicit, este vorba despre Club Midi și Euphoria Music Hall. 

 

Nu în ultimul rând, există cluburile ”underground”, pe care le-am numit astfel pentru că aici găsești muzică bună, rock, dubstep, drum'n'bass, indie, și așa mai departe. Ele sunt frecventate în special de tineri, organizează evenimente inedite (cum ar fi Bonding Party sau Porno Groove) și au prețuri decente. Este vorba despre Flying Circus, La Gazette, Gambrinus, La Țevi, Boiler Club sau Xen.

 

Desigur, ar mai fi multe alte cluburi pe care nu le-am menționat în acest articol, dar vă provoc pe voi să completați lista. Ce alte cluburi frecventați voi și unde ar trebui încadrate? 

 

Surse foto: partytude.ro

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.