Un fond american vrea sa cultive cannabis medicinal in Transilvania

Scris de 

PHI Group, fond american de investiții în domeniul resurselor naturale și în agricultură, vrea să cultive cannabis medicinal în Transilvania, alături de alte plante considerate curative. Totodată, compania are în plan să deschidă, în aceeași zonă, un centru de wellness destinat celor care caută tratamente naturiste și holistice. Î

 

nainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Cannabisul medicinal este legal în majoritatea statelor din SUA și în unele țări din UE, mai multe dintre statele americane având legalizate și consumul și comercializarea acestui produs în scop recreațional. Mișcarea de legalizare a declanșat un adevărat boom al industriei de marijuana în SUA. Piața nord-americană de marijuana medicinală a înregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari în 2016, cu 30% peste nivelul consemnat în anul precedent, iar estimările indică un volum de aproape 56 miliarde dolari care va fi atins până în 2025.

 

Cannabisul medicinal este legal în România, dar nu există niciun medicament pe baza acestuia pe piața locală, iar autoritățile afirmă că nimeni nu a depus până astăzi vreo cerere pentru a introduce pe piața românească vreun produs cu conținut de cannabis. Informațiile suplimentare vin după ce americanii au anunțat, recent, că vor construi în Transilvania un parc industrial, o centrală electrică pe gaz și sere pentru agricultură organică și plante medicinale, creând în acest sens o companie mixtă cu o firmă românească. PHI Group estimează că acest proiect complex din Transilvania va aduce venituri de 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2019. "În cazul serelor, compania se va concentra pe plante medicinale organice precum cannabis medicinal, ganoderma lucidum, castravete amar, șofran și alte ierburi prețioase care pot fi folosite în scopuri medicinale și au prețuri peste cel al altor recolte", spun reprezentanții companiei.

 

Compania nu indică numele partenerului român, dar strategia este pregătită în contextul în care, în mai 2017, PHI Group a încheiat un acord angajant pentru preluarea a 51% din acțiunile Maxagro, companie agricolă românească. Cele două companii au afirmat atunci că vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor firmei locale. "Suntem recunoscători pentru sprijinul și încurajările primite de la autoritățile locale și centrale. Având în vedere că proiectele sunt considerate , acestea sunt eligibile pentru fonduri europene", afirmă Henry Fahman, CEO PHI Group.

 

Compania americană a încheiat și un parteneriat cu Tho Xuan Duong, o companie de tratamente tradiționale orientale, ale cărei produse vor fi puse la dispoziția clienților din Transilvania. În noiembrie anul trecut, fondul de investiții a semnat o scrisoare de intenție pentru preluarea a 80% din acțiunile firmei românești Medical Corp, unul dintre cei mai vechi furnizori de aparatură și consumabile medicale din țară, pentru a servi ca platformă de distribuție de medicamente dezvoltate de Tho Xuan Duong pe piețele din Europa și Orientul Mijlociu. PHI Group a fost înființată în Las Vegas, Nevada, în 1982.

 

Citeste si:

---> Primul IT HUB studentesc din Cluj-Napoca – UBB IT HUB – a inceput

---> Estimarile economice ale Comisiei Europene nu arata foarte bine pentru Romania

 

Sursa: profit.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.