În 24 martie, tot aici se vor desfășura workshop-uri dedicate tehnologiei avansate din fabrică, fiind prezentate proiectele speciale, acțiuni destinate studenților, masteranzilor, specialiștilor și celor interesați să cunoască activitatea fabricii.
Posturile puse la bătaie sunt ingineri de proces, de testare și de calitate sau electronist, specialiști în data mining și industrie 4.0, tehnicieni în electronică, electromecanică, testare electrică și tehnicieni de proces, dar şi poziţii în domeniile financiar-contabil, resurse umane sau logistică.
Anul acesta Bosch va lansa în premieră la Cluj un program dedicat viitorilor ingineri. Vor fi disponibile 10 locuri pentru studenţii pasionaţi de inginerie, care au terminat sau finalizează în 2018 studiile universitare şi vor să opteze pentru un program intensiv de învăţare de 18-24 de luni pentru a deveni expert într-una din ariile tehnice ale fabricii.
Pe de altă parte, grupul german va susţine absolvenţi prin programe ca Junior Managers, dedicat tinerilor viitori manageri, şi Working Student, internship plătit pentru 350 de studenţi. În acest an Bosch va derula un program de masterat cu programă înnoită şi stagii de practică în parteneriat cu Universitatea Tehnică.
În octombrie 2017, compania a inaugurat un nou centru de training modern în campusul său din Cluj pentru pregătirea elevilor în sistemul educaţional dual și pentru dezvoltarea profesională şi personală a angajaţilor. O echipă de specialişti va susţine, până la finalul anului, 300 de sesiuni de instruire pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor, programe de dezvoltare personală şi leadership.
Bosch are în România 5.000 de angajaţi în patru entităţi - localizate la Cluj, Blaj, Timișoara și București, iar în 2016 a înregistrat vânzări de 332 milioane de euro. Grupul înglobează 400.500 de angajaţi și a generat vânzări de 78 de miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare: soluţii de mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, tehnologie pentru construcţii şi energie.
Acesta are 62.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în 125 locaţii. Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch. 92% din acţiuni sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung. Majoritatea drepturilor de vot sunt controlate de un trust industrial, care îndeplinește funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.
Citeste si:
---> UBB sprijina principiile de dezvoltare durabila promovate de ONU