1. Include in CV experiențele relevante
Atunci când îți realizezi CV-ul nu încerca să îi impresionezi pe angajatori cu experiențe care nu au nicio legatură cu postul pentru care concurezi. Angajatorul trebuie să poată vedea clar din CV-ul tău care este calificarea ta în muncă.
Poți adăuga însă joburile care ți-au adus experiență sau competențe relevante în domeniul în care urmează să activezi.
2. Trimite o scrisoare de intenție
Poți fi cu un pas înaintea altor candidați la interviul de angajare dacă trimiți, pe lângă CV, și o scrisoare de intenție. Aceasta trebuie să fie scurtă și concisă și să descrie la obiect motivul pentru care simți că acesta este cel mai bun job pentru tine.
3. Informează-te
Pentru a elimina concurența la un interviu de angajare este bine sa deții cât mai multe informații despre companie. Cu cât știi mai multe despre companie, cu atât vei răspunde mai prompt întrebărilor puse de intervievator. De asemenea, cercetarea te va ajuta să pui întrebările potrivite și să dai raspunsuri relevante.
4. Imbracă-te corespunzator
Ținuta și atitudinea sunt alte criterii importante și destul de relevante pentru angajator. Chiar dacă aplici pentru un job într-o fabrică, adoptă o ținută casual-business.
5. Conversează cu angajatorul
Încearcă să porți o discuție cât mai lejeră cu angajatorul și adoptă o atitudine relaxată. Prezintă-te la interviu cu propriul set de întrebări și condu discuția în favoarea ta.
6. Zâmbește
Zâmbetul și atitudinea prietenoasa sunt foarte importante pentru viitoarea ta cariera, așa că nu ezita ca la finalul interviului să îi zâmbești angajatorului și să îi strângi mâna. De asemenea, nu uita să îi spui că aștepți cu nerăbdare să vă auziți cu vești bune.
7. Trimte un e-mail de mulțumire
Misiunea ta de a îndepărta concurența nu se termină odată ce ai ieșit din biroul intervievatorului. Vei face o impresie bună angajatorului dacă îi mulțumesti pentru timpul pe care ți l-a acordat și pentru compania sa placută.
Sursa: studentie.ro
Sursa foto: mihaisilviubotezatu.wordpress.com