Oamenii de știință ne spun că aspirina, paracetamolul și ibuprofenul pot face ca bolnavul care și le administrează să se simtă mai bine, întrucât ajută la scăderea temperaturii, dar în același timp, aceste medicamente fac ca microbii să se răspândească mai ușor, astfel că devii mult mai contagios și îi poți îmbolnăvii si pe cei din jurul tău.
În acest sens, cercetătorii canadieni au constatat că medicamentele anti-gripă și anti-răceală sunt responsabile pentru cel puțin 5% din cazurile de boală și chiar și mai multe decese. Deși acestea ameliorează simptomele, te scapă de transpirație și de frisoane, reacțiile adverse pe care le poți avea sunt mult mai grave, chiar mortale. Așa că, oamenii de știință recomandă ca persoanele bolnave să stea acasa, să se odihnească, să mănânce supă și să bea multe ceaiuri, decât să ia pastile.
Aceeași oamenii de știință din Ontario au realizat și analizat mai multe studii în legătură cu efectele gripei și au descoperit că dihorii au eliberat mai multe virusuri ai gripei, iar infecția a rămas în corp mai mult timp, după ce li s-au administrat medicamente pentru scăderea temperaturii. Se crede că temperaturile ridicate în urma instalării febrei determină sistemul imunitar să lupte împotriva infecției, iar în absența febrei, cantitatea de virusuri din tuse și strănutat crește, iar rezultatul este că microbii se răspândesc mai repede.
Așa că mai bine stai câteva zile acasă liniștit/ă și tratează-te în mod natural. Dacă nu știi cum, îți dăm noi niște sfaturi utile și naturale, doar dă click aici.
Sursa foto: activeksa.weebly.com