Thievery Corporation, Bonobo, Rukso și Die Antwoord se numără printre artiștii ce participă la festivalul Electric Castle, ce se desfășoară între 19 și 22 iunie, la Bonțida, în județul Cluj.
Echipa SmartDreamers a stat la povești cu Andi Vanca, PR-ul festivalului Electric Castle, care a oferit informații despre cum s-a născut festivalul, ce înseamnă organizarea unui astfel de eveniment și cât de util este pentru un tânăr să lucreze în cadrul festivalului.
Andi, în plan apropiat, alături de o parte a echipei Boiler Events
Cum s-a născut ideea festivalului Electric Castle? V-ați inspirat după alte festivaluri?
Electric Castle a apărut natural. După ani de organizat evenimente care au tot crescut, următorul pas logic a fost să facem un festival. Suntem mulți ”festival goers” și evident ne-am inspirat de la festivalurile mari de afară. Poate că cel mai mult ne-am inspirat de la Exit, care este foarte spectaculos, în primul rand datorită locației. Dacă ei au facut un festival în Fortăreața Petrovaradin, noi de ce nu am fi făcut un festival la Castelul Banffy? Și iată că l-am făcut.
Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ați întâmpinat ca echipă și ca proiect și cum l-ați depășit?
Nu i-aș spune obstacol, dar a fost o provocare grozavă să organizăm prima ediție a festivalului. Aveam know how-ul, știam ce ne așteaptă și tocmai pentru că am rămas o echipă închegată, fiecare membru fiind responsabil de partea lui de festival, ediția de anul trecut a avut succes. Acesta cred că e secretul nostru. Că suntem în primul rând o echipă unită și pasionată.
”Căutăm oameni cu inițiativă, serioși și care vor în primul rând să muncească și să-și dorească să ia parte din această mașinărie, nu doar să urmărească intrarea la festival”
Proveniți din medii și domenii diferite. Cum reușiți să spargeți aceste bariere și să conlucrați armonios?
Suntem în primul rând prieteni, o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Un grup de oameni uniți de o pasiunea comună și dorința de a face ceva măreț. Comunicăm mult și ne ascultăm părerile unul altuia.
Care credeți că e secretul succesului acestui proiect?
Electric Castle este un mix. Un mix în care intră locația, muzica, toată povestea de la Castel și bineînțeles oamenii care au venit la festival.
Cum ați descrie experiența unui voluntar la festivalul Electric Castle? De câți voluntari estimați că va fi nevoie anul acesta?
Voluntarii sunt o parte foarte importantă din organizarea unui festival. Anul acesta vom avea aproximativ 250 de voluntari pe diversele departamente ale festivalului. Căutăm oameni cu inițiativă, serioși și care vor în primul rând să muncească și să-și dorească să ia parte din această mașinărie, nu doar să urmărească intrarea la festival. Vor avea o experiență incredibilă și vor putea observa din interior, ce înseamnă organizarea unui festival.
Care ar fi, în mod normal, joburile care ”se oferă” pe timpul festivalului?
Este o armată de oameni în spatele festivalului. Sunt aproape 600 de persoane care activează în domenii diferite, precum securitate și pază, la baruri, în departamentul tehnic etc. Iar aici nu includem oamenii care lucrează la foodcourt.
Ce mesaj le transmiteți tinerilor din România. Ce așteptări aveți de la ei și ce promisiuni aveți pentru ei?
Că îi așteptăm între 19-22 la Electric Castle, pentru o experiență… electrică. Noi le promitem că anul acesta Electric Castle va fi Bigger – Stronger – Better! Și ne dorim ca ei să se bucure de această experiență din prima până în ultima clipă, deoarece zilele festivalului trec incredibil de repede!
Pentru a citi întregul interviu dă click aici.