Grimus și Moonlight Breakfast revin în festival după o pauză de câțiva ani, timp în care parcursul celor două trupe a inclus materiale noi și foarte multe concerte, pentru a păstra contactul cu importantele comunități de fani de care ambele trupe se bucură în România. Spunem „1.000 de DA” prezenței la Electric Castle a The Mono Jacks, o trupă ce trece printr-o perioadă foarte creativă și productivă. Zmei3 sunt promotorii „esenței sufletului românesc” în lume și vor cuceri noi fani în rândul publicului de la castel, care vor ocazia o rară ocazie de a vedea o trupă ce concertează foarte rar în țară, fiind mai mereu în turnee prin Germania, Austria sau Spania:
Alături de nume deja consacrate, festivalul propune și o privire mai atentă asupra artiștilor români mai puțin cunoscuți, dar foarte talentați. Trei nume românești trebuie să figureze pe agenda tuturor: Valeria Stoica, Zimbru, For The Wicked. Toți au un potențial pe care susținerea publicului îl poate transforma în notorietatea pe care o merită pe deplin. Fie că au mai cântat deja la Electric Castle sau au putut fi văzuți în festivaluri mai mici, Satellites, Karpov not Kasparov, Maru și mulți alții ne vor reaminti că e important să susținem artiștii ce cred în muzica lor și au entuziasmul celor pentru care arta nu e doar un mijloc spre o carieră de succes.
Organizatorii Electric Castle au fost prezenți în ultimul an la cele mai importante showcase-uri organizate la nivel internațional – evenimente ale industriei la care participă organizatori de festivaluri alături de case de discuri, impresari sau producători, precum International Festival Forum, Eurosonic, Reeperbahn, Budapest Showcase sau The Great Escape. De aici, au fost alese cele mai promițătoare nume ale anului. Selecția propusă îi include pe Delaporte, un duo electronic italiano‑spaniol, Glass Museum, doi artiști care și-au folosit pasiunea pentru jazz pentru a crea un nou vibe în muzica electronică, The Slow Reader Club, care reușesc să adune mii de oameni la concertele lor din Manchester-ul natal, GatoPreto, cu un amestec de muzică africană și sud‑americană, și mulți alții. Toți vor avea, la ediția din acest an, o scenă dedicată–Courtyard este locul din care fiecare festivalier va pleca cu cel puțin o nouă descoperire, un nume despre care va spune, în scurt timp, „i-am ascultat înainte de a fi populari”.
SKA cu influențe maghiare? Dacă vi se pare o combinație imposibilă, probabil ar trebui să-i descoperiți pe Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). Au reușit, chiar, să mai adauge în mix și influențe jazz și reggae, rezultatul transformându-I în regii petrecerilor pline de energie și ambasadori ai stilului ska în întreaga Europă.
Electric Castle se pregătește să anunțe în curând și Own The Stage, concursul anual prin care trupe sau DJ-i pot concura pentru a fi incluși în lineup-ul festivalului. Lista completă a artiștilor confirmați pentru ediția 2019 poate fi găsită pe www.electriccastle.ro.Până în 18 aprilie, abonamentele mai pot fi achiziționate la prețul promoționale de 499 de lei.
Citeste si:
---> Filme premiate si succese de casa la TIFF 2019
---> Ansamblul Folcloric Studentesc „Mugurelul” este membru al Consiliului International al Dansului …