Ai mai multe oportunitati si nu stii pe care sa o alegi?

Scris de 

Fie că este vorba de oportunitățile de la facultate, fie cele de la locul de muncă, dacă știi să te „vinzi” și ești un profesionist, de-a lungul timpului pot apărea mai multe oportunități în carieră, în același timp. Ce faci în această situație? Cum alegi cea mai bună ofertă?

Este foarte important să faci alegerea corectă, să nu lași loc niciunui regret. Dacă vei face alegerea greșită vei pierde timp cu o activitate care nu este pe aceași lungime de undă cu tine și oportunitatea porfesională/academică care ți se oferă, iar tu ai refuzat-o s-ar putea să nu mai apară altă dată în viață.

 

Trebuie să ții cont de trei factori esențiali:

  1. Să te cunoști te tine însuți
  2. Să te informezi asupra jobului care ți se oferă
  3. Să cunoști compania care ți se oferă

 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei decizii înțelepte în alegerea oportunității corecte:

 

  1. Explorează-ți sistemul de valori!

Răspunde-ți la întrebarea „Ce este important pentru mine?”. Răspunsul poate fi diferit în funcție de personalitatea fiecăruia, așadar, acesta poate fi: banii, recunoșterea celorlalți, relațiile de calitate cu cei din jur. Acest răspuns te ajută să îți prioritizezi mai bine oportunitățile, pentru că acestea îți crează propriul sistem de valori. Cu cât ai o imagine mai clară despre ceea ce contează pentru tine, cu atât mai mari sunt șansele să faci alegerea care ți se potrivește.

 

  1. Puneți în evidență punctele forte

Acestea sunt abilități cu care te-ai născut și le-ai perfecționat în anumite tipuri de sarcini. Când alegi un job este important să le cunoști și să ții cont de ele când faci alegerea, pentru că ele vor determina într-o mare măsură nivelul de rezultate pe care le vei putea obține. Performanța și punctele forte merg mână în mână!

 

  1. Fii intervievator, nu doar intervievat

Orice interviu funcționează în două direcții. Pe de o parte trebuie să te prezinți profesional și să te „vinzi” la interviu, iar pe de altă parte trebuie să aflii cât mai multe despre jobul aflat în discuție și compania care-l oferă. Nu ezita să fii curios, să pui întrebări, să ceri detalii concrete.

 

  1. Nu lua decizii fără a fi informat din mai multe surse!

Orice angajator are interesul să îți prezinte firma sau/și jobul într-o lumină favorabilă, la fel cum și tu ai aceleași interese. Este bine ca dincolo de informațiile pe care ei ți le oferă în timpul interviului, să faci un pic de cercetare despre angajatorul care te cheamă la un interviu, din piață. Pentru început, caută pe Internet informații despre angajator și sapa dincolo de primele câteva rezultate în căutările pe Google. Informații realiste sunt deseori îngropate într-o tona de PR.

 

  1. Nu fii perfecționist

Trebuie să fii conștient de la început că nu există alegerea ideală, perfectă. Niciodată nu vei avea toate informațiile pentru a decide cu precizie chirurgicala care dintr-o paleta de oferte de angajare ti se potriveste cel mai bine.

 

{youtube}3ty0Eo6B5vs{/youtube}

 

Sursa foto: shrinkwithsara.workpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.