De ce e bine sa fii student in 2013?

Scris de 

Ei bine, întrebarea din titlu poate părea puțin forțată. În fond, de ce nu ar fi bine?

Eu vreau să vă gândiți la motivele pentru care studenția este în zilele noastre una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții. Și nu voi vorbi despre petrecerile din cămin, marile iubiri ce iau naștere în acești ani, sau libertatea care vine odată cu primul an departe de casa părintească.

 

Studenția este perioada în care îți consolidezi cunoștințele despre viață, te formezi ca persoană, îți descoperi adevăratul caracter. Acum îți dai seama ce vrei de la viață, îți setezi planuri de viitor, îți alegi calea. Poate nu chiar din primul an, dar în timp vei realiza că este important să te gândești mereu la visurile tale și să lupți din greu pentru a le transforma în realitate.

 

Toți vrem să devenim mari afaceriști, celebrități, să avem mulți bani și să ne permitem orice moft, dar și să fim recunoscuți pentru calitățile noastre. În fond, și părinții noștri și-au dorit asta când erau tineri, dar noi avem un mare avantaj față de ei: trăim alte vremuri, sub un alt regim politic, avem alte mentalități și ideologii.

 

Astăzi, există internetul. Suntem la un click distanță de întreaga istorie a omenirii, dar și de toate știrile internaționale. Avem la dispoziție cărți digitale, baze de date, arhive, care ne pot furniza toate informațiile de care avem nevoie, atât pentru facultate, cât și pentru propria noastră cultură generală.

 

În plus, în ciuda tradițiilor și a credințelor care încă sunt strict respectate în țara noastră, se simte tot mai puternic influența Occidentului. Astăzi poți alege să ai o altă percepție asupra religiei, un alt sistem de valori, o altă orientare sexuală. Poți să alegi singur, să îți iei viața în propriile mâini, iar studenția este perioada în care te vei cunoaște mai bine, vei intra în contact cu o mulțime de oameni, de diferite rase, religii, etnii și vei învăța să fii mai tolerant, să înțelegi complexitatea lumii.

 

A fi student în 2013 este o necesitate, dacă vrei să devii ”un om mare”, așa cum ți-au spus părinții tăi. Dar asta nu datorită facultății în sine, ci a oportunităților pe care ți le oferă statutul de student. Mulți absolvenți se plâng că facultatea nu i-a ajutat să își găsească un loc de muncă, iar peste tot auzi povești cum că fata vecinei are și facultate, și master, dar lucrează la supermarket.

 

E adevărat, diploma de facultate nu te ajută să îți găsești un job în domeniul dorit, dar experiențele pe care le acumulezi în cei minim 3 ani? DA. În timpul facultății poți asculta lecțiile de viață ale profesioniștilor din domeniul tău de interes;  poți să mergi cu Erasmusul și vei avea ocazia să călătorești și să cunoști oameni din toate colțurile lumii; poți face stagii de practică, poți să te împrietenești cu oameni din branșă, poți să asiști la tot felul de evenimente culturale, conferințe, workshop-uri, lansări.

 

Este datoria ta să te implici, să profiți la maximum de acești ani. Și să nu uităm de cursurile și seminariile de la facultate, care nu sunt mereu atât de interesante precum ai vrea. Cu toate astea, deși nu înțelegi inițial de ce ai face economie sau logică la o facultate de Comunicare, îți vei da seama pe parcurs că aceste cursuri ți-au fost mai folositoare decât cele de profil. Și asta e valabil pentru toate facultățile.

 

În concluzie, dragi studenți și masteranzi, învățați să apreciați facultatea de care aparțineți! Și nu vânați diplome sau note mari, ci experiențe, informații și realizări. Ele vor face diferența dintre un student mediocru și unul valoros!

 

Sursa foto: studymagazine.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.