Partea II: Reținerea de informații
Ai nevoie să memorezi primele 600 cifre ale lui pi? Trebuie să înveți pentru examenul final de istorie? Sau trebuoe sa îți dai seama de anumite probleme de la matematică la care ai lipsit?
Dacă da, iată câteva instrumente gratuite, special create pentru a te ajuta să înțelegi și să reții anumite lucruri.
FLVTO
FLVTO este un serviciu de downloadare de la YouTube care îți permite convertirea anumitor fișiere în format AAC, MP3, MP4, WMV, AVI sau MOV. Dacă profesorii utilizează anumite video-uri de pe YouTube, poți folosi FLVTO pentru a downloada aceste filmulețe relevante. Sau poți folsi FLVTO pentru a obține TED Talks sau mini documentare potrive cu subiectele discutate la clasă.
Quizlet
Quizlet este un sistem digital potrivit pentru orice. Poți încărca note sau introduce definiții drect. Odată ce orice element este transpus în Quizlet, acesta poate fi împărtăși sau chiar combinat cu informațiile altora. Poți, de asemenea, să adaugi imagini pentru o memorare mai ușoară sau să creezi grile de examen. Cel mai important, aplicația de mobil Quizlet permite să creezi și să în veți din mers.
Pinfruit
Pinfruit are o singură funcție: te ajută să memorezi numere folosind sistemul mnemonic. Introducerea oricărui număr, indiferent cât de lung, aplicația îți oferă o listă de cuvinte din care să alegi. Fiecare cuvânt are două consoane care corespund cu două cifre din numărul introdus. Aceste cuvinte transformă numerele lungi, în fraze scurte.
Wolfram Alpha
Wolfram Alpha este un motor de calcul care poate face lucruri extraordinare, cu focus pe calcule. Folosind acest instrument ai posibilitatea să rezolvi anumite jocuri de cuvinte în alte limbi, să ajungi la găsirea unor soluții și la rezolvarea de probleme matematice și analiză statistică. De altfel, este un insterument destul de interactiv, incluzând elemente din artă, astronomie, nutriție, organizații, transport, etc.
Ai pierdut primele instrumente? Verifică Parte I (Instrumente pentru cercetare și teme) și fii atent la apariția celei de-a treia părți (Instrumente de studiu în grup).
Sursa foto: hackcollege.com