Sanse de succes mai mari daca alegi un internship platit

Scris de 

InternMatch a realizat unul dintre cele mai largi și cuprinzătoare studii din toate timpurile în legătură cu internship-urile studențești, iar descoperirea lor esențială a fost că motivul principal pentru care studenții care aleg un internship este să câștige un ban – adică să fie plătiți – nu neaparat să fie angajați după.

Studiul, care a avut peste 9.000 de studenți respondenți, a dezvăluit câteva date interesante cu privire la stagiile de practică. Astfel că, pentru unii, stagiile plătite sunt cheia pentru a obține un loc de muncă cu normă întreagă la terminarea facultății. Studenții care sunt implicați într-un internship plătit au de trei ori mai multe șanse să aibă oferte de muncă după terminarea facultății decât cei cu internship neplătit (dar și acestea sunt extrem de valoroase, deoarece ai cu 50% mai multe șanse să te angajezi după terminarea facultății dacă ai lucrat încadrul unui internship – plătit sau neplătit – decât cei care nu au fost inplicați în așa ceva).

 

Mai mult decât atât, nu doar că stagiile de practică plătite sunt cruciale, dar este la fel de important și numărul lor: cu cât studentul este implicat în mai multe stagii, cu atât are mai multe șanse să-și găsească un loc de muncă. Studenții care au mai mult de trei internship-uri au de două ori mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă decât studenții care au doar un internship.

 

Un impediment în găsirea unui internship de calitate este și faptul că unii studenți trebuie să lucreze pentru a se întreține. Dar un internship bun este mult mai benefic și calitativ decât lucratul cu juma’ de normă într-un supermarket.

 

Puteți citi raportul complet aici și apoi verificați secțiunea noastră dedicat joburilor pentru mai multe sfaturi și eventuale stagii de practică disponibile.

unpaid-internships

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.