Alimentele minune care te vor face sa dormi mai bine

Scris de 

Sesiunea este pe sfarsite, așa că trebuie să te pregătești pentru sesiunea de refacere și de odihnă în scopul începerii unui nou semestru cât mai energic și mai productiv. De aceea ți-am pregătit un ardicol care te va ajuta să dormi mai bine și somnul să fie mai odihnitor ca niciodată prin simpla consumare a unor alimente delicioase.

Nucile, cum sunt cele braziliene sau cele clasice, induc somnul pentru ca au un continut mare de proteine, potasiu si seleniu si ajuta organismul sa produca melatonina, hormonul natural al somnului. Napii si spanacul sunt legume bogate in calciu, util, de asemenea, in producerea melatoninei. Nautul, ingredientul principal din hummus, crevetii si homarul sunt o sursa buna de triptofan, un aminoacid pe care organismul il poate converti in serotonina, hormon ce va va relaxa, , potrivit dailymail.co.uk.

 

Include salata verde in meniul cinei. Laptucile contin lactucarium, substanta cu proprietati sedative care ajuta creierul sa se relaxeze. Îți poți face un ceai de laptuci pe care sa il bei înainte de culcare.

 

Organismul are nevoie de vitamina B6 pentru a produce melatonina si serotonina. Alimente bogate in B6 sunt tonul, somonul, halibutul, usturoiul crud si fisticul.

 

Unele alimente cu un index glicemic ridicat, cum sunt pâinea și pastele, pot induce somnul. Acest lucru se întâmplă pentru ca dupa consumarea acestor alimente nivelul glicemiei si insulinei din sange crește in mod natural, iar dupa scaderea acestuia se instaleaza o stare de somnolenta. In mod normal, in timpul zilei organismul are nevoie de un nivel stabil al glicemiei si insulinei, pentru a evita schimbarile de stare si energie, dar daca scopul este un somn bun, aceste alimente ar putea ajuta.

 

Ceaiul de mușețel contine glicina, substanta ce relaxeaza sistemul nervos si muschii si poate functiona ca un sedativ usor, reducand starile anxioase.

 

Sursa: medlive.hotnews.ro, alimentatie-sanatoasa.com

Sursa foto: kidz.garbo.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.