Noile legaturi internationale ale UBB-ului vin din Spania anul acesta

Scris de 

Rectorul Universității Pontificale din Salamanca, Ángel Galindo, și vicedecanul Facultății de Teologie, Francisco García, vin joi la Cluj-Napoca pentru a semna un acord de cooperare cu Universitatea Babeș-Bolyai.

Aceștia vor încheia un acord cu UBB-ul, care este considerat semnificativ prin prisma importanței deschiderii unor noi punți de dialog care pot favoriza dialogul ecumenic și relațiile interculturale.

 

Deși Facultatea de Teologie a Universității Pontificale din Salamanca păstrează legături puternice cu țările din America Latină, acordul cu universitatea românească va deschide porți către o nouă lume culturală, către Europa confesiunilor orientale și se așteaptă să îmbogățească studenții care studiază teologia catolică, într-un cadru internațional și intercultural.

 

Este pentru prima dată când un rector de la Universitatea Pontificală din Salamanca va fi invitat la o universitate cu o marcată identitate ortodoxă. Președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, dr. Ioan Chirilă, și rectorul dr. Ioan Aurel Pop îi vor primi pe profesorii spanioli, iar ulterior aceștia vor avea reuniuni cu autoritățile ecleziastice din regiunea Transilvaniei.

 

Sursa: monitorulcj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.