Prima scoala informala de IT din Transilvania, un proiect de succes

Scris de 

Lansat sub egida Asociatiei pentru Educatie Informala, proiectul Scolii Informale de IT a generat o prima serie de absolventi, pregatiti sa intre in industria IT & software clujeana. Festivitatea de absolvire a avut loc in 18 octombrie 2014, intr-un cadru informal si relaxat, bucurandu-se de prezenta unor personalitati notorii pentru industria locala de IT & Sofwtare.

Consideram absolvirea primei generatii de cursanti specializati in Quality Assurance ca fiind un succes remarcabil al scolii noastre”, a declarat domnul Sebastian Vaduva, presedintele Asociatiei pentru Educatie Informala. „Masuram acest succes printr-o buna rata de absorbtie a absolventilor nostri in campul muncii, increzatori fiind ca angajatorii ce au ales sa recruteze absolventii Scolii Informale de IT vor fi multumiti de pachetul de cunostinte si deprinderi pe care acestia il vor pune in slujba companiilor lor”, a mai completat domnul Sebastian Vaduva.

 

Proiectul Scolii Informale de IT se bucura de sprijinul unor parteneri de prestigiu, care provin din domenii dintre cele mai diverse, cum ar fi: IT & Software prin: Fortech, Endava sau Educatia Online; bancar prin BCR; consultantei de afaceri prin: Solutii avansate si Talpos & Partners; psihologiei muncii prin: Psihoselect si altele.

 

Consider că "Școala informala de IT" este o inițiativă bine gândita, ce poate deveni un factor care sa contribuie semnificativ la crearea de oameni bine informați și pregatiti, atat de necesari in industria IT, indiferent de zonele geografice în care acestia își vor desfășura activitatea”, afirma Andrei Postolache, Delivery Unit Manager in cadrul uneia dintre societatile partenere ale Scolii Informale de IT.

 

Asociatia pentru Educatie Informala (AEI) a luat fiinta in anul 2013, la Cluj Napoca, la initiativa unui grup de actiune format din persoane ce provin deopotriva din mediul academic, IT & software sau al antreprenoriatului, toti achiesand la un tel comun, acela de a oferi soluții pertinente unor probleme stringente cu care se confruntă piața forței de muncă din România  și – implicit – multe dintre societățile care își desfașoară activitatea pe piața de IT & Software din țara noastră. Aceste probleme țin cu precadere de faptul că piața locurilor de muncă a ajuns la un dezechilibru “acut”, datorat contrastului mare dintre nevoia de specialiști și numărul limitat existent in ceea ce priveste resursele umane specializate. 

 

Grupurile de public tinta avute in vedere de catre initiatorii proiectului Scolii Informale de IT sunt formate atat din persoanele interesate sa acceada la locuri de munca motivante, cat si din societatile de IT & Software dornice sa recruteze personal bine pregătit, entuziast și dotat cu  competențe și aptitudini practice, testate de specialiști cu largă recunoaștere în domeniu.

 

Aflat la a doua generatie de cursanti specializati in Quality Assurance, proiectul Scolii Informale de IT de la Cluj Napoca a fost extins si la nivelul altor centre urbane ce se bucura de o activitate intensa in sfera IT & Software. Astfel, incepand cu toamna acestui an si primavara anului viitor, urmeaza sa beneficieze de cursuri pe diverse specializari ( Software Quality Assurace, Java Development, Web Development, .NET Developmnent), atat mediul local oradean cat si cel iesean.

 

Detalii suplimentare despre proiectul “Scolii Informale de IT” se pot gasi pe website-ul Asociatiei Pentru Educatie Informala: www.scoalainformala.ro

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook