1. Ceaiuri anti-durere
Gripa și răceala pot da uneori dureri de cap, sau un anume disconfort digestiv. În aceste cazuri, se poate un ceai de mentă simplu, preparat în casă. Ceaiul de ghimbir este la fel de bun, cu are efecte calmante generale, fiind recomandat în managementul diferitelor tipuri de dureri: de burtă, de cap, greață, inapetență.
Ceaiul de urzică este uimitor de bogat în minerale. Conține de asemenea substanțe anti-histamină, prin care reduce alergiile. Pentru răceală, se beau câteva cești de ceai pe zi.
2. Imunostimulatoare
Mierea de albine este foarte bună în timpul unei răceli, dar mai ales pe toată perioada sezonului rece. Calmează tusea, ajută digestia și are efecte antivirale, antibacteriene și antifungice dovedite. Se poate consuma împreună cu scoțișoară, pentru un efect energizant și mai puternic.
Cătina, consumată sub formă de ceai, suc sau cu miere, este un imunostimulent natural remarcabil, înzestrat cu toată gama de vitamine, minerale, acizi grași și enzime necesare unui organism slăbit de răceală și gripă. La fel de bune sunt fructele de măceșe, care se pot consuma sub formă de ceai sau sirop.
Vitamina D este esențială pentru reglarea sistemului imunitar, pentru protejarea împotriva virușilor și reducerea oboselii. Vitamina D este foarte greu de luat din dietă. Cu toate acestea, niveluri semnificative de Vitamina D se găsesc în ouă, sardine și somnon (cu tot cu oase) sau ulei de ficat de cod.
3. Detoxifiante
Lămâia, sau mai bine spus sucul de lămâie proaspăt extras acasă ajută contra răcelii în două moduri: prin aportul semnificativ de Vitamina C, și prin eliminarea corpului de toxine și accelerarea procesului de vindecare. Se storc câteva felii de lămâie într-o cană cu apă fierbinte și se bea de mai multe ori pe zi, îndulcit cu miere.
Băile cu sare Epsom sunt excelente nu doar pentru relaxare în timpul bolii, ci mai ales pentru detoxifierea organismului. Dizolvată în apă fierbinte, sarea îmbunătățește circulația, elimină stresul și reduce inflamațiile.
4. Întărirea organismului
Magneziul este vital pentru producerea și menținerea nivelului de energie. Este de asemenea important pentru funcia musculară și nervoasă. Atunci când suntem bolnavi, resimțim o anume durere la nivelul membrelor sau mușchilor. Aceste simptome indică o epuizare a nivelului de magneziu din corp. Legumele cu frunze verzi și borșul acru sunt surse naturale de magneziu minunate, dar este bine să se ia și glicinat de magneziu, câte 500-100 mg pe zi, pentru efecte mai rapide.
5. Vitamina C din alimente
O doză de Vitamina C naturală înseamnă creșterea capacității de apărare a corpului împotriva bolilor. Vitamina C este un antioxidant puternic care stimulează sistemul imunitar și este vitală pentru protejarea tractului respirator. Conținutul de zahăr din suplimentele sintetice de Vitamina C poate slăbi imunitatea, de aceea se recomandă extragerea acestei vitamine din surse naturale. Sucul de lămâie conține de pildă 22% din zilnica recomandată de vitamina C. O cană de broccoli poate furniza de asemenea o doză mare de Vitamina c necesară pentru o zi. Toate legumele cu frunze verzi sau crocante, cum sunt pătrunjelul sau ardiul roșu sunt surse excelente de vitamina C pentru a stimula sistemul imunitar
6. Probioticele
Creșterea florei benefice din colon va ajuta la combaterea infecțiilor. Probioticele se pot extrage foarte bine din alimentele fermentate care nu sunt pasteurizate. Lactatele și brânza sunt surse bune de probiotice, la fel ca și varza murată.
7. Uleiuri pentru răceală
Uleiul de oregano este un remediu tradițional uimitor pentru uciderea virușilor și agenților patogeni. Se administrează pe plan intern, doar 2-3 zile maxim, doarece poate elimina inclusiv bacteriile bune din corp. Se iau câteva picături, de 2 ori pe zi, când apar primele semne ale bolii.
Uleiul de nucă de cocos virgin conține acid lauric, o substanță cu proprietăți antivirale și antibacteriene naturale uimitoare. Se poate folosi la gătit, pentru prevenirea simptomelor de gripă și răceală sau alți viruși. Uleiul de nucă de cocos ajută de asemenea la recăpătarea vigorii și modularea siluetei, întrucât transformă grăsimile rapid în energie.
8. Borș fierbinte de legume
De multe ori ne îmbolnăvim pentru că suntem obosiți sau stresați. Aceste stări nu fac decât să epuizeze toate resursele din corp, în special cele de minerale. Medicii au descoperit că majoritatea bolilor își au o cauză ascunsă în lipsa de minerale din corp, declanșată de stres, gânduri negative, dietă nesănătoasă sau odihnă insuficientă. Un borș acru de oase de vită, care sunt pline de colagen, gelatină și alte substanțe asemenea poate ajuta la recăpătarea forței și întărirea imunității. Borșul este un remediu naturist puternic pentru sănătatea tuturor organelor corpului, începând de la plămâni și ficat, și până la fiere, rinichi și colon.
Sursa foto : ecuisine.ro, mediasudtv.ro
Dupa mine cel mai bun remediu si testat de mine cel mai miraculos medicament este palica cu cu miere sau palinca bio(naturala nu amestecata precum mere sau prune) insa atentie nu abuzati este bine cu moderatie (2 deturi pe zi dimineata si seara), vreau sa fac o mentiune acuma de curind am fost la medic si mia zis ca sint sanatos si ma intrebat daca iau medicamente, iam zis ca nu iau de 10 ani si sa mirat in plus fac miscare multa. nu recomand celor care au probleme cardiace sau alte probleme de sanatate.insa nu am un remediu miraculos pt toate probleme de sanatate. Fiecare face ce vrea si cum il taie capul, fiecare are dreptul la replica.