Cum impachetam si depozitam corect alimentele?

Scris de 

Calitatea alimentelor este foarte importantă într-o dietă echilibrată. Iar depozitarea și împachetarea lor corectă este una dintre etapele procesului de hrănire sănătoasă. O păstrare și depozitare optimă a produselor prelungesc viața și gustul acestora, previn intoxicațiile alimentare și ajută la economisire și gătirea lor eficientă.

De la cumpărarea sau procurarea alimentului și până la consumarea lui propriu-zisă trece o perioadă de timp; pe decursul acestei perioade alimentele trebuie păstrate în condiții adecvate, iar vidarea lor reprezintă una dintre alternativele perfecte. Alimentele pe care le poti vida cu un astfel de aparat sunt păstrate proaspete mai mult timp și sunt ferite de înmuțirea microorganismelor.

Ambalarea în vid este o tehnologie modernă, special creată pentru a împacheta și a păstra produsele alimentare. Procesul de ambalare in vid sau vacuum se face prin introducerea alimentului dorit într-un ambalaj compus dintr-un material impermeabil la gaze și extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. În acest mod se evită contactul alimentului cu oxigenul, care ar duce la alterarea în timp al alimentului.

Cu ajutorului aparatului de vidat, produsele alimentare se păstrează în condiții de siguranță și de igienă, întârziind alterarea lor.

Avantajele ambalării în vid:

  1. Perioada de stocare a alimentelor creste de aproximativ 3-4 ori (în funcție de tipul de aliment vidat)
  2. Se economisește foarte mult spațiu în frigider;
  3. Produsele fragile pot fi ambalate la fel de ușor;
  4. Calitatea produselor alimentare se păstrează;
  5. Se previne împrăștierea mirosurilor neplăcute.

Pentru a putea profita de aceste avantaje, aparatul de vidat alimente trebuie să izoleze perfect produsul în pungi speciale. De aceea, când cumperi un astfel de aparat, trebui să ții cont de următoarele funcții:

  • Vidarea automată;
  • Funcția de sigilare a pungilor;
  • Aspirarea aerului;
  • Vidarea umedă sau uscata.

Sfaturi utile:

  • Păstrați alimentele corect la frigider, la o temperatură sub 4 grade Celsius;
  • Țineți minte că prin congelare, calitatea alimentelor se poate pierde, astfel că este de preferat să nu congelați: sosuri, maioneză sau sucuri de fructe;
  • Folosiți etichete cu data depozitării;
  • Verificați dacă anumite produse necesită condiții speciale de depozitare;
  • Îndepărtați legumele sau fructele care s-au stricat pentru a preveni deprecierea alimentelor din vecinătate.
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook