În plus, Bitdefender va fonda două cercuri studențești în cadrul universității, începând cu anul universitar 2016-2017: unul de programare în limbajul C, unde vor participa 40 de studenți, și, ulterior, unul de pen-testing, securitate și atacuri informatice, de 25 studenți. Studenții care se înscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunități de angajare în cadrul companiei și de premii în produse în valoare de 10.000 de euro.
Peste 200 de studenți clujeni au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având astăzi roluri de importanță strategică în cadrul companiei. 13 doctoranzi și 15 masteranzi lucrează în Bitdefender și, simultan, sunt implicați în pregătirea studenților, unde predau cursuri și laboratoare în facultățile clujene.
“Evenimentul de astăzi este, în fapt, parte a unei colaborări fructoase, realizată de facultate cu compania Bitdefender şi se constituie într-un exemplu fericit, alături de altele pe care le-am avut în ultimii ani, de implicare în comunitatea academică a mediului de afaceri şi a beneficiarilor muncii noastre. Realizarea unui curs de Securitate Software, sprijinirea realizării unui cerc de programare în C şi susţinerea manifestărilor ştiinţifice studenţeşti şi academice sunt alte repere în colaborarea noastră”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
“Parteneriatele public-private între universități și companii ajută studenții să devină mult mai competitivi și să se integreze rapid în piața muncii. Universitatea Babeș-Bolyai reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar laboratorul Bitdefender duce colaborarea îndelungată la un alt nivel. Cluj-Napoca este unul dintre orașele de importanță fundamentală pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, a declarat Sándor LUKÁCS, Lead Technical Project Manager, Proactivity & Kernel Research, Bitdefender.
O sută dintre cei peste 1.000 de angajați ai Bitdefender lucrează în sediul din Cluj-Napoca. Angajații Bitdefender din Cluj-Napoca se ocupă exclusiv de cercetare și dezvoltare, fiind responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, vândute mai departe de către partenerii-integratori ai Bitdefender, și folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de țări. Specialiștii din Cluj-Napoca se ocupă, printre altele, de analiză de software periculos, metode de detecție dinamică de malware pe bază de comportament, machine learning, big data analysis, tehnologii tip firewall și anti-rootkit precum și solutii de securitate pe baza de virtualizare care rulează în afara sistemului de operare. Efortul specialiștilor Bitdefender Cluj-Napoca a contribuit decisiv la numeroase premii prestigioase obținute de produsele de securitate Bitdefender pe parcursul ultimilor ani.
Sursa: news.ubbcluj.ro