La doar 14 ani câștigase deja 14 medalii de aur, 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz, 37 de premii I, 2 premii II, 2 premii III, 5 menţiuni la numeroase olimpiade naţionale de matematică şi concursuri interjudeţene.
Nimeni, în niciun moment, la Oxford, nu s-a gândit să conteste rezultatul, cu toate că au fost foarte mulți candidați și au ales după criterii numai de ei știute. Au ales 22 de oameni, pe care i-au invitat la Londra, din care au ales 6, pe niște interviuri avute cu două cadre universitare. Nu au avut o bibliografie, o tematică. A fost o discuție cu acei oameni, care la final spun cine intră. Nimeni nu își poate pune problema să conteste rezultatul.
„Fiul meu este printre cei 6. Și-a ales o secție mai ciudată, găsită de el. Secția este Economie, Filosofie, Politică. Merge pe trei specializări. Unul dintre cei doi universitari de la linia de economie i-a pus o întrebare atipică. I-a spus că nu o pune tuturor candidaților. După rezultatele pe care le aveți la matematică, l-a întrebat, de ce ați ales altceva? Nu știu care a fost răspunsul, dar la final i-a convins. ”
Nimeni nu pune problema să conteste. Acel om are capacitatea și ia o decizie. Există un subiectivism chiar și acolo. Rezultatele se trimit pe email, iar a doua zi i-au spus zilele în care are examene în următorii trei ani. Masa de seară costă 4,07 lire, masa de prânz atât. I-au spus că la examen trebuie să meargă în costum negru, cravată sau papion și pelerina caracteristică. Toate sunt așa din 1200”, a explicat Valentin Cuibus, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.
Sursa: stiridecluj.ro