Cum ne ajuta diploma de absolvire in gasirea unui job?

Scris de  Iul 03, 2013

După ce scăpăm triumfături de cel de-al doilea examen al maturității din viața noastră, ne trezim temători cu diploma în mână și emoții în suflet, neștiind încotro să o luăm. Ce facem cu diploma de absolvire? Dacă pentru multe persoane perioada de vară înseamnă mult aşteptatul concediu de odihnă, pentru mulți absolvenţii de facultate este începutul unei etape importante din viaţa lor prin intrarea în “câmpul muncii“. Tocmai de aceea, ne-am hotărât să vă oferim câtteva sfaturi.

Cel mai probabil, mulți dintre ei ştiu încotro și-ar dori să se îndrepte traseul lor profesional și au așteptări (mai mult sau mai puțin realiste) de la un viitor job. Alţii sunt dezorientaţi şi (poate) dezamăgiţi printre altele și de acea diplomă “fără valoare” care nu pare să îi ajute deloc.

 

Este de reținut faptul că, în acest moment, aventura profesională este de abia la început și că orice traseu este și va fi presărat cu suișiri și coborâșuri. Poate că diploma de absolvire nu va aduce imediat jobul dorit, însă este important să știți cum să o puneți în valoare pentru a fi mai aproape de ceea ce vă doriți.

 

Noi vă spunem azi cum să abordați problema diplomei de absolvire menționând câteva idei utile pentru a face uz (și) de ea într-un mod eficient în căutarea jobului:

 

- scoate în evidență abilitățile, nu cunoștințele de specialitate din domeniul X. Indiferent că ai obținut o diplomă în istorie, literatură americană sau arte plastice, aceasta poate fi (părea) irelevantă pentru lumea de business din zilele noastre. De aceea, este mai util să identifici și să evidențiezi abilitățile aplicabile și transferabile în organizațiile și business-ul care te interesează.

 

- poziționează-te drept o potențială sursă de inovație – Întrebarea imediată ar fi “Cum să fac asta, atâta vreme cât există alţii cu experienţă? “. Este util să gândești pozitiv şi să conștientizezi faptul că ai o calificare şi o perspectivă diferite care pot fi exact ceea ce angajatorul are nevoie la momentul respectiv;

 

- menționează experienţa efectivă în muncă – Sunt mulţi studenţi/absolvenţi care au făcut parte din diferite organizaţii non-guvernamentale/ studenţesti în perioada facultăţii sau au participat la internship-uri sau burse în domeniul lor. Aceste “scrisori de recomandare“ pentru lumea reală pot fi utile şi relevante pentru potenţiali angajatori.

 

- dezvoltă și întreține o rețea de contacte valoroase – Un aspect important al diplomei de absolvire este acela că te pune în contact cu multe persoane care te pot ajuta la un moment dat pe parcursul traseului profesional. Poate vei întâlni oameni cu interese comune, doritori să îți împărtăşească din experienţele lor, profesioniști cu care vei lega relaţii valoroase.

 

Campuscluj.ro îți urează baftă! :)

 

Sursa: portalhr.ro

Sursa foto: law.sfu-kras.ru

Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2013 16:59
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.