SmartDreamers: Cum arată synopsisul parcursului tău educațional și profesional?
La liceu am terminat secția de matematică-informatică intensiv engleză și apoi m-am îndreptat spre Facultatea de Litere din București, secția Comunicare și Relații Publice. Mereu am fost pasionată de materiile umane, dar matematica mi-a dat mereu o doză de concret în tot ceea ce faceam. Abia acum încep să înțeleg ce înseamnă pentru parcursul meu profesional. Deşi nu ai nevoie de o facultate de comunicare pentru a deveni un bun comunicator, cursurile şi profesorii pe care i-am avut mi-au dat repere şi m-au inspirat. Am dus această inspiraţie mai departe şi timp de 3 ani am voluntariat în cadrul PRIME România, Asociaţia Studenţilor la Comunicare şi Relaţii Publice, şi de atunci am luat microbul lucrurilor bine făcute pentru cauzele care mă inspiră. În 2007 am plecat în Maastricht, Olanda cu o bursă Erasmus. Reîntoarsă în ţară, am făcut un internship în cadrul departamentului de comunicare al MaiMultVerde. În 2009, m-am reîntors în Olanda şi am început un master în European Communication Studies în cadrul Universităţii din Amsterdam. După master, am făcut un stagiu de practică în cadrul departamentului de comunicare al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale din Viena. În septembrie 2010, m-am reîntors în ţară. Am coordonat departamentul de comunicare GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesioniști Români) timp de doi ani, iar din aprilie 2012 lucrez ca manager de comunicare și strângere de fonduri la Fundația PACT. Aici mi-am dat seama că fundraising îmbină excelent dragostea mea pentru cuvântul bine scris cu tehnica matematică.
SmartDreamers: Ce visai să faci când ”vei fi mare”? Cât de mult diferă față de ocupația ta actuală?
Ca și acum, mă uitam la prea multe filme polițiste și doream să rezolv tot felul de crime. Dacă stăm să ne uităm strict la ocupație, este o diferență de la cer la pământ. Dar cum acum fac ceea ce-mi doresc și sunt la locul potrivit, înconjurată de oameni de la care învăț enorm, îmi dau seama că nici nu mai contează ce-mi doream atunci. Îmi place să zic că facultatea pe care am urmat-o m-a ales ea și nu invers. Oricât de mult am plănuit niște momente profesionale, ceea ce mi-au adus altele a fost mult mai important.
SmartDreamers: În ce activități extracurriculare te-ai implicat și cum te-a ajutat această experință?
Încă din facultate am început să voluntariez. Am început cu PRIME România unde am învățat enorm pentru că am avut lângă mine oameni dragi care m-au încurajat și au avut încredere să-mi dea pe mână evenimente mari și importante. Am învățat mult făcând, probabil și de asta sunt mai mult un om al acțiunii, decât al discuțiilor lungi. Am continuat cu voluntariat la Chance for Life. Perioada de aproape doi ani de la ei m-a ajutat să realizez cât de important este ca acțiunile noastre să fie pe termen mediu și lung pentru că altfel nu vom avea un impact cât de mic. Inclusiv la GRASP, perioada cea mai lungă m-am implicat ca voluntar. Voluntariatul la noi îți dă șansa să experimentezi, să coordonezi campanii și evenimente pe care altfel poate nu ai avea ocazia să le faci atât de repede. Cu PRIME-ul am coordonat primul meu eveniment de aproape 150 de persoane cu alți 16 oameni în echipă și cred că a fost mai greu să am grijă că lucrăm ca o echipă decât să organizăm evenimentul. Cu GRASP-ul, am lucrat timp de un an pe strategia și campania de rebranding. Am greșit, dar am și crescut profesional.
SmartDreamers: Cum arată o zi obișnuită la jobul tău?
Depinde de zi. În zilele bune, ajung la birou destul de vreme, ascult un TED Talk, îmi fac to do list-ul pe ziua respectivă și mă pun pe lucru. Îmi plac zilele pline, altfel simt că nu fac nimic. Mai am și zile cu multe întâlniri și de obicei sunt cele mai obositoare, dar îmi dau și energie pentru toată săptămâna. Cum noi lucrăm cu comunități mici (rurale sau mic-urbane), mergem destul de des și pe teren la diferite evenimente, training-uri sau întâlniri cu grupurile/organizațiile cu care lucrăm.
Continuarea articolului pe smardreamers.com