1. Mergi pe jos! Chiar nu are rost să dai bani pe taxi sau pe bilete pentru troleu (norocoși cei care au abonament gratuit), dacă distanța pe care vrei să o parcurgi nu e chiar atât de mare. Dacă nu plouă torențial sau nu ai un examen în 5 minute, atunci mergi pe jos. Avantajul? Faci mișcare și economisești bani.
2. Fă cumpărături de la supermarket. La magazinul de pe colț totul e mai scump și nu au o varietate atât de mare de produse. Fă un efort și cumpără tot ce ai nevoie de la un supermarket din apropiere.
3. Cumpără doar strictul necesar! Vei fi tentat să mai pui un baton de ciocolată în coș, plus un gel de duș, plus o față de masă, plus... Gata, oprește-te. Cumpără doar ce scrie pe lista de cumpărături, adică alimentele de bază, produsele de îngrijire cu adevărat necesare și astfel vei putea să îți controlezi cheltuielile mult mai ușor.
4. Second-hand rullz. Da, nu glumesc, dacă pe vremuri second-hand-urile erau privite cu suspiciune, acum poți găsi haine de calitate, aproape noi, unele chiar de firmă, în astfel de magazine. Dai mai puțini bani și ești cool/ vintage/ (insert fashion word here).
5. Vorbește pe Facebook/ Skype. De ce să cheltui o grămadă de bani pe factura de la telefon în loc să profiți de avantajele internetului? Vorbește cu ai tăi pe Skype (așa au ocazia să te și vadă la față), întinde-te la povești cu prietenii pe Facebook și păstrează telefonul doar pentru apeluri importante, atunci când nu ești acasă.
6. Fă-ți un card studențesc. Omnipass-ul și Studcard-ul sunt cei mai buni prieteni ai studenților clujeni. Ai reduceri la băutură, mâncare, epilat, transport în comun, bowling, sală, dentist și ce mai vrei tu. Ofertele sunt foarte bune și te ajută să îți păstrezi portofelul plin.
7. Organizează seri de gătit cu colegii de apartament/ cămin. Dacă faceți o oală plină de spaghetti, supă sau orez cu pui pentru patru oameni, veți cheltui mult mai puțini bani decât în mod normal, veți petrece o seară frumoasă împreună și poate veți face un obicei din asta. În fond, cui nu îi place să socializeze, să mănânce bine, dar să rămână și cu banii în buzunar?
8. Găsește localuri cu băutură ieftină! Nu chiar birturi, ci pub-uri cu reduceri pentru studenți, cu seri tematice (bere 2+1, tequila la 2 lei shot-ul, etc.). Ia câțiva prieteni și pornește în căutarea celor mai faine și ieftine baruri din Cluj. Te asigur că vei găsi măcar unul pe gustul tău!
Sursa foto: scolarshiponline.wordpress.com