De ce sa evitam plagiatul?

Scris de 

 A plagia este o greșeală pe care un student o poate regreta foarte mult. Pentru a evita această tentație care îți aduce numai bătăi de cap, echipa Campuscluj.ro s-a gândit să îți aducă la cunoștință câteva motive pentru care ar fi o idee mult mai bună să îți pui mintea la contribuție și să lași copiatul deoparte.

1. Profesorii sunt mult mai deștepți decât crezi tu

Profesorii știu foarte bine cum să evite plagiatul și sunt foarte familiari cu această tehnică. Și mai știu, de cele mai multe ori, atunci când un eseu nu este scris de persoana care o predă, bănuielile neîntârziind să apară. Să fie limbajul folosit de vină sau poate stilul de a scrie nu se potrivește cu ceea ce studentul are de dezvoltat în lucrarea sa. Nu se știe. Cert este, însă, că profesorul își va da seama cât ai spune ,,pește” că ceva nu este în regula cu lucrarea.

 

2. Profesorii urăsc plagiatorii

Acest lucru este ușor de intuit de către orice student. Cărui om îi place să fie luat de prost? Plagiatul este considerat de domnii profesorii o insultă personală și pe bună dreptate. Aceștia pot trece cu vederea multe lucruri, dar fii sigur că plagiatul nu este una dintre ele. Pentru acest lucru, profesorii nu vor avea milă.

3. Profesorii știu și ei de Google

Să fim serioși: nu e mare lucru să scrii o frază pe Google, iar șansele să fii prins sunt foarte mari. Mai mult decât atât, măsurile anti-plagiat moderne au în vedere tot felul de programe care te pot da în vileag cu mare ușurință. 4. Plagiatul ,,de calitate” cere mult efort Pentru a preveni astfel de momente tentante pentru student, profesorii cer, de obicei, tot felul de teme specifice pentru ca acestuia să îi fie foarte dificil să apeleze la ,,micile trucuri”. Iar acest lucru poate fi un alt motiv pentru care nu obții notă de trecere: nu vei fi niciodată la subiect. Cei care plagiază vor avea de făcut un efort colosal pentru a-și aduce lucrările la subiect. În situația asta, să recunoaștem: mai bine îți faci lucrarea singur și dormi liniștit noaptea.

 

4.  Plagiatul ,,de calitate” poate fi destul de scump

Lucrările ieftine sau gratis le găsești peste tot pe internet, dar majoritatea au o calitate îndoielnică. Găsești, în schimb tot felul de site-uri pe internet unde poți plăti pe cineva să își scrie lucrarea. Acestea sunt destul de scumpe. Și chiar dacă nu va avea dovada, profesorul tot va ști că ceva nu e în regulă cu lucrarea ta și îți va urmări ,,mișcările” îndeaproape. 6. Știi că tu știi mai bine, nu? Chiar dacă e greu să recunoști acum, știi și tu în adâncul sufletului că educația înseamnă mult mai mult decât o bucată de hârtie care îți atestă absolvirea. Plagiatul nu face cinste comportamentului tău, și arată o lipsă profundă de maturitate și respect de sine.

 

Așadar, paza bună trece primejdia rea. Mai bine te chinui tu să iei un 5, decât să te alegi cu un 1, nu?

 

 

Sursa foto: asklubo.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.