5 obiceiuri proaste ale studentilor

Scris de 

Am mai spus-o deja și poate deveni celebra butadă a studentului: Viața studențească nu este deloc ușoară. Și tocmai din acest motiv, facem greșeli… multe și dese. Ba mai mult: morala unor asemenea greșeli nu reușim să o învățăm niciodată și rămânem prinși acolo, la mijloc. E greu să reușim să învățăm așa cum ar trebui și niciodată nu reușim să dormim nopțile în sesiune. Și de fiecare dată spunem: De data viitoare, nu mai fac așa. Dar zâmbim și știm că data viitoare… poate va fi chiar mai rău. Că poate acesta-i și farmecul studenției…Totuși, Campuscluj.ro s-a gândit să te scoată puțin din starea aceasta boemă de student și să îți puncteze câteva dintre greșelile care își provoacă insomnii teribile în sesiune.

 

1. Prezența…. Care absentează

Uite și greșeala pe care o facem cu toții. Știm că ne propunem la fiecare început de semestru, apoi la fiecare început de săptămână: Gata, de mâine gata! Din nefericire, însă, rămâne totul la stadiul acesta, și asta nu este bine. Dacă vrei să te numești student, trebuie să ajungi și pe la școală, dacă nu la toate cursurile, la majoritatea.

 

2. Cum ne mai organizăm timpul?

Mulți studenți sunt de-a dreptul copleșiți de acest subiect. Nopțile devorăm seriale, zilele murim de somn și de ineficiență. Unde mai socotim numeroasele cărți pe care trebuie să le citim, seminare la care suntem implicați în tot soiul de prezentări. Primul pas: investește într-o agendă și învață să-ți planifici timpul! Altfel, nu va ieși prea bine.

 

3. Muncă de ultim moment

Că tot vorbim despre organizarea timpului, ultimul moment înainte de predarea unei lucrări, înainte de un examen sau de un seminar… este întotdeauna cel mai fructificat, în care citim cel mai mult și în care ne stresăm cel mai mult. Îl valorificăm din plin. Dar lucrurile fușerite se observă și nu dau deloc bine în fața profesorului.

 

4. Internetul la nevoie se cunoaște…

Internetul a făcut totul mult mai ușor pentru student cu tot felul de resurse disponibile care oferă acestuia un val de informație. Să nu uităm că acest val poate fi destul de înșelător. Nu toate informațiile pe care internetul le pune la dispoziție pot fi luate în considerare pentru lucrări de cercetare în diverse domenii.

 

5. Plagiatorul de azi… hoțul de mâine

Nu uita să oferi sursa în lucrarea pe care o vei preda! Probabil că deja te-ai săturat să auzi această frază, dar plagiatul este o metodă anti-educativă care îți ,,omoară” de-a dreptul neuronii și creativitate. Când ai de făcut un eseu, profesorul se așteaptă, cu siguranță, să primească ideile și comentariile tale. Iar ideea de a plagia nu este deloc bună, pentru că profesorul este specialistul în domeniu și există șanse mari să fii prins. Nu uita că profesorul cunoaște deja toate sursele care au scris despre tema respectivă.

 

Tu ce părere ai? Care dintre aceste obiceiuri îți sunt cunoscute? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa foto: english.heacademy.ac.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook