La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un apartament în Cluj? – previziuni pentru piata imobiliara a orasului

Scris de 

În momentul de față, piața imobiliară din țară este în continuă ascendență, dintre cele mai remarcabile orașe în care prețurile cresc constant ieșind în evidență Clujul. Se pare că acesta conduce topul scumpirilor în acest an, atingând un procent mai mare cu până la 10% comparativ cu anul anterior. Pentru un metru pătrat prețul atinge și suma de 1.000 euro, în cartierele de renume depășindu-le chiar cu ușurință.

Compariimobiliare.ro este portalul care oferă anunțuri imobiliare gratuite celor ce doresc să achiziționeze un apartament în Cluj-Napoca sau diverse orașe ale țării. Cei care au pretenția de  locui în cartiere de lux, precum este Platinia, trebuie să se aștepte ca prețul pentru un metru patrat să se învârtă în jurul cifrei de 2.000 – 2.500 euro.

În cadrul platformei menționate se găsesc statistici detaliate cu privire la prețurile de pe piață, inclusiv ale celor din Cluj. Astfel, potrivit experților ce le realizează, tarifele aferente locuințelor vor crește considerabil în perioada ce va urma, ținând cont de faptul că în decursul acestui an se vor libra mai mult de 4.200 noi locuințe segmentului middle market. Multe dintre acestea au fost deja achiziționate din stadiul de proiect.

Motivele pentru care prețurile cresc în acest ritm constau în dezvoltarea economică accelerată a Clujului. Vorbim despre un oraș care a devenit atractiv și oferă și un nivel de trai destul de luxos. De altfel, aici se află și unul dintre centrele IT cele mai dezvoltate de la nivelul țării, precum și industrii creative. Forțele de muncă proaspete sunt mereu atrase către acest oraș.

Care sunt aspectele asupra cărora cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți?

Ei bine, este imperios necesar ca aceștia să și vizioneze apartamentele despre care află citind anunturi imobiliare gratuite, reprezentând de altfel o etapă importantă a întregului proces.

Esențială este și acordarea timpului necesar pentru studierea detaliilor ce privesc cea mai potrivită zonă de locuit, alături de utilitățile și dotările necesare pentru un trai corespunzător. În situația în care prețul nu include și dotările, cumpărătorii trebuie să ia în calcul cheltuieli de încă 10 -15 % din suma apartamentului.

platinia cluj

Existența unei izolații pe măsură este esențială, mai ales pentru cei care aleg un apartament la ultimul etaj. Atât pereții, cât și acoperișul trebuie să fie pregătiți pentru a ține la distanță temperaturile externe deseori disconfortante.

Întrebările trebuie puse în permanență. Astfel, înainte de a deveni proprietarii unui nou spațiu, utilizatorii trebuie să știe dacă dispun de un loc de parcare personal, dacă a mai locuit cineva în apartament înainte, ce costuri presupune întreținerea și utilitățile, dar și cum sunt vecinii etc.

Atunci când pare că se ivește apartamentul perfect din toate punctele mai sus menționate, mai urmează o provocare. Este vorba despre actele de proprietate, care trebuie neapărat verificate. Spre exemplu, clienții au datoria de a cere extrasul CF pentru a se asigura că nu există nici un fel de grevări din partea organelor de stat sau a băncilor, a persoanelor fizice, instituțiilor de finanțe etc.

De asemenea, este de preferat ca aceste acte să fie prezentate unui notar de încredere ce le poate examina pentru a oferi garanția că totul este în regulă. Abia apoi este recomandată efectuarea tranzacției. Și verificarea ultimilor plăți comunale trebuie verificată.

Toate acestea sunt aspecte de luat în considerare când se dorește achiziționarea unui apartament, oricare ar fi zona sau cartierul în care acesta se localizează. Numai prin urmărirea acestora, utilizatorii au siguranța și liniștea că au făcut cea mai bună alegere.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.