Cercetatorii recomanda un somn scurt inainte de examen

Scris de 

Știm cu toții cât de important este somnul pentru sănătatea întregului nostru corp. Însă ceea ce nu știm este cât ar trebui să fie de lung acest somn pentru ca efectele lui asupra creierului nostru să fie remarcate. Un studiu recent ne spune că un pui de somn de doar șase minute poate contribui la îmbunătățirea performanțelor la testele de memorie. Potrivit acestui studiu realizat de cercetătorii germani, publicat în New Scientist și preluat de BBC, somnul "ultra-scurt" poate îmbunătăți procesarea memoriei în creier, spun cercetatorii de la Universitatea din Dusseldorf, autorii acestui studiu.


 Studiul demonstrează pentru prima dată că perioadele foarte scurte de somn pot contribui la îmbunătățirea memoriei.


 Mai multe studii anterioare au analizat relatța dintre memorie și somn, subliniind importanța ciclului natural veghe-somn al organismului.

 

Cercetatorii germani au dorit să afle cât de scurt poate fi un pui de somn care să aibă o influență benefică asupra memoriei.  La studiu au participat mai mulți studenți care au fost rugați să memoreze un set de cuvinte, după care au primit o oră de pauză înainte de a efectua un test de memorie. În timpul acelei pauze, o parte dintre studenți au dormit pentru aproximativ șase minute, în timp ce ceilalți au rămas treji.

 

În mod remarcabil, studenții care au tras un pui de somn au avut rezultate mai bune la test. Unele teorii sugerează ca procesarea memoriei are loc în perioada de somn profund, o fază care, în mod normal, începe la minim 20 de minute de la adormire.

 

Totuși, cercetătorii germani spun că este posibil ca momentul adormirii să declanșeze un proces în creier care continuă indiferent de cât de mult stă trează persoana. "După părerea noastra, este pentru prima dată când un episod de somn ultra-scurt contribuie la îmbunătățirea memoriei", spun cercetatorii.

 

Sursa: MEDIAFAX

Sursa foto: tejo.azurewebsites.net

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.