Astazi sarbatorim solstitiu de vara si "Strawberry Moon"

Scris de 

Solstiţiul de vară 2016 marchează începutul verii astronomice și este momentul în care ziua este cea mai lungă, iar noaptea cea mai scurtă. Anul acesta, solstiţiul de vară are loc pe azi, 21 iunie. Mai exact, el s-a produs la ora 01:34.

 

Solstiţiul de vară 2016 este însă un eveniment special, care se produce foarte rar. El coincide cu luna plină, fenomen care nu a mai avut loc de 68 de ani. Potrivit Daily Mail, solstiţiul de vară 2016 coincide cu luna plină care poartă numele de ”strawberry moon”, iar acest lucru înseamnă că în emisfera nordică luna plină va fi mai mare decât de obicei. 

 

Astrologul american Timothy Halloran a înregistrat un clip în care a dorit să avertizeze pe toată lumea că suprapunerea solstițiului de vară 2016 și a lunii pline ar putea deveni periculoasă. El spune că fenomenul poate influența negativ oamenii și îi poate face să aibă comportament bizar, stări de agitație sau halucinații. El merge mai departe chiar, spunând că oamenii trebuie să aibă mare grijă în acest zile, deoarece pot ajunge la acte necugetat, precum crima.

 

Totuși, oamenii de știință în contrazic pe Halloran. Jean-Luc Margot, profesor de astronomie planetară la University of California spune că actitivarea lunii nu afecteaz în nici un fel existența umană și activitățile lui. ”Absența uneii influențe lunare asupra oamenilor a fost demonstrată în cazul mai multor evenimente, cum ar fi: accidente, rezultate operații, vindecarea cancerului, nașterea, complicații la naștere, depresie, comportament violent sau chiar criminalitate”, spune profesorul. 

 

Această zi este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

 

Sursa: libertatea.ro, snopes.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.