Tot ce trebuie sa stii inainte de a porni o afacere online

Scris de 

Afacerile in mediul online se deschid mai usor datorita in mod special costurilor ceva mai reduse. Daca pentru a deschide o afacere  in offline, ai nevoie in primul rand de un spatiu, in mediul online echivalentul este un site web. Exista deasemeni servicii Google accesibile la un click distanta care te ajuta sa iti cresti afacerea.

Iata ce trebuie sa stii pentru a porni o afacere online : 

 

Ai nevoie de un site

Daca vrei sa vinzi ceva pe internet, fie ca vorbim de produse sau servicii, ai nevoie de un site web. Cel mai indicat este sa apelezi la firme specializate, cum este agentia Plum Media, pentru a fi sigur ca site-ul tau este functional atat pe desktop cat si pe mobil. Preturile pentru un site simplu de prezentare incep de la cateva sute de euro si ajung pana la cateva mii de euro pentru un site complex.

 

Ai nevoie de SEO

SEO inseamna defapt vizitatori pentru site-ul tau si implicit vanzari. Este destul de dificil din punct de vedere a resurselor si a banilor investiti pentru a aduce vizitatori pe site, fara sa faci seo. Ca si in cazul realizarii unui site, optimizarea trebuie facuta de catre firme specializate, pentru a evita penalizarile Google.

 

Google e prietenul tau

Dupa cum spuneam si la inceput, Google iti ofera suficiente tooluri pentru ca tu sa ai success in mediul online. Unul din aceste servicii este Google Adwords. Practic acest program, se adreseaza proprietarilor de afaceri care vor sa-si faca publicitate in reteaua Google.

Avantajele sunt multiple si enumeram : plata se face doar daca vizitatorul da click pe reclama ta, poti seta un buget zilnic, poti observa foarte usor ce cuvinte cheie iti aduc vizitatori si implicit comenzi.

 

Fereste-te de virusi

Ai grija de site-ul tau pentru ca de el depinde afacerea ta online. Daca folosesti o platforma gen Wordpress, asigura-te ca faci mereu update la thema, pluginuri etc. Deasemeni, este recomandat sa folosesti un program de back-up pentru ati tine site-ul in siguranta. In cazul in care site-ul a fost atacat, apeleaza la Sucuri.net, un antivirus foarte eficient.

 

Imaginea conteaza

Nu uita ca in mediul online cat si cel offline, imaginea conteaza cel mai mult cand vine vorba de succesul afacerii. Asadar, trateaza-ti clientii cu respect pentru ca un client multumit iti poate aduce altii 10, pe cand unul nemultumit iti poate distruge credibilitatea castigata cu greu in timp.

 

Daca tii cont de aceste aspecte, vei avea doar de castigat in mediul online. Succes!

 

Sursa foto : masters-in-business.net

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.