UBB va sarbatori 500 de ani de la inceputurile Reformei Religioase

Scris de 

În anul 2017 prin lumea întreagă se vor organiza diferite evenimente culturale şi ştiinţifice prin care se va sărbători 500 de ani de la începuturile Reformei religioase. Reţeaua internaţională REFO500, care doreşte să urmărească efectele culturale, sociale, politice, ştiinţifice ale Reformei, a fost iniţiată să fie organizatoarea evenimentelor comemorative cu ocazia serbării celor 500 de ani.

 

Până în prezent reţeaua numără peste 120 de organizaţii şi instituţii pe plan internaţional, cum ar fi Eberhard Karls Universität din Tübingen, Freie Universität din Berlin, Katholieke Universiteit Leuven, Academia Maghiară a Ştiinţelor, Universitatea din Copenhaga etc.

 

La începutul anului universitar 2015/2016 şi Universitatea Babeş-Bolyai s-a afiliat la această reţea internaţională. În data de 2 decembrie 2015, în cadrul unui atelier ştiinţific ţinut în comunitatea cu partenerii din regiunea Europa de Est se va semna oficial acordului de cooperare prin conducătorii celor două instituţii. Gazda acestui eveniment va fi UBB.

 

Cu această ocazie pot fi prezentate cercetările din diferitele domenii de ştiinţă legate de Reformă, cum şi toate planurile şi temele de cercetare, care pot fi integrate în acest proiect comun şi care pot considera legături ştiinţifice între Universitatea noastră şi celelalte Universităţi şi instituţii ştiinţifice şi culturale din lume.

 

Persoane de contact:

Prof. dr. dr. Gábor Csilla (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) – Facultatea de Litere

Lect. dr. Péter István (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).- Facultatea de Teologie Reformată

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.