3 detalii aparent neimportante care vor fi intotdeauna observate la un interviu

Scris de  Ian 09, 2014

Scrisoare de intenție extraordinară, CV-ul super aranjat și perfect. Ești nerăbdător/e pentru că știi că telefonul va suna pentru a fi chemat la interviul pentru job'ul mult visat... Surpriză, sau nu, telefonul sună. După această etapă – care nu a pus o mare problemă – urmează interviul, dar mai înainte, pregătirile pentru el: îți pregăteși speechul, îl repeți de mai multe ori în oglindă, te uiți pe net la diverse întrebări ce îți pot fi puse etc. Gata! Jobul e al tău!

Not so fast! După ce ai grijă de toate aceste detalii super-mega importante, este important să te gândești și la cele mai „puțin” importante. Pentru că la interviu vei fi analizat din toate punctele de vedere. Va fi analizat fiecare cuvânt pe care îl spui, fiecare literă pe care ai scris-o în scrisoarea de intenție, dar și îmbrăcămintea pe care o porți și ticurile pe care le ai.

 

Aici ai câteva lucruri peste care nu ai voie să treci cu vedere – pentru că ei, cu siguranță, nu o vor face!

 

1.       Îmbrăcămintea

Sunt sigură că știi deja cum trebuie să te îmbraci la un interviu, dar sfatul meu este să fii atent/ă la întreaga ținută și să nu te mulțumești cu faptul că sacoul îți e frumos aranjat și cămașa bine călcată.

În timp ce te pregătești pentru interviu, uită-te de mai multe ori în oglindă pentru a fi sigur/ă că întreaga ținută se potrivește perfect, de la cămașă, la cercei sau ochelari, de la curea la șosete.

Ai grija ca manichiura ta să fie îngrijită! Nu trebuie neaparat să fugi la salon, ci este de ajuns să ai unghile frumos tăiate și foarte curate. Chiar dacă nu îți vine să crezi, mâinile tale vor fi printre punctele analizate la interviu, mai ales dacă ești genul care gesticulează mai mult.

De asemenea, ai grijă ca părul să îți stea bine. Nu exagera totuși cu prea multe bucle sau prea mult gel! Simplicitatea e de aur uneori.

 

2.       Evită ummurile dintre cuvinte

Sunt foarte enervante pentru toată lumea, iar dacă constant folosești „umm” vei părea agitat sau/și nepregătit.

De cele mai multe ori folosirea acestor umm-uri nu este voluntară și nici conștientizată, așa că ceea ce trebuie tu să faci e să vorbești puțin singur prin casă și să conștientizezi ticurile inconfortabile pe care le ai în vorbire. Abia apoi vei putea face ceva pentru a scăpa de ele.

Dacă ți se pune o întrebare la care nu știi răspunsul, mai bine nu spune nimic sau un „lăsați-mă puțin să mă gândesc” ar fi perfect.

 

3.       Scrie lucrurile ce ți se par importante

A lua notițe la un interviu este un mod grozav de a te pune într-o poziție bună, într-o poziție în care pari foarte interesat de ceea ce ți se spune.

Totuși, nu merge la interviu cu un caiet rupt sau mega-folosit, nu te apuca să scrii pe șervețele sau mai-stiu-eu-ce. Ai grijă ca notițele pe care le ei să fie scrise într-o agendă, într-un caiet nou sau chiar și pe foi albe, dar totul să fie realizat într-un mod profesional.

Să ai la tine propriul pix/stilou pentru că va fi puțin ciudat și stânjenitor ca în mijlocul interviului să ceri unul.

 

Acestea fiind spuse, știu că nimic nu se compară cu un nivel de inteligență foarte ridicat, sau cu un backround stufos, dar având în vedere că majoritatea nu suntem super genii și nici nu am călătorit în toată lumea de la 11 luni, nu ne rămâne altceva de făcut decât să fim atenți la toate detaliile și să dăm tot ce e mai bun.

 

Sursa foto: pastthejobinterview.com

Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 22:41
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook