Ouale de prepelita imbunatatesc atentia si nivelul de concentrare

Scris de 

Acum că tot vine sesiune (pentru unii a venit deja), venim cu sfaturi inedite pentru a-ți îmbunătăți performanțele. Ştiai că există alimente care ne pot influenţa în mod pozitiv gândirea şi performanţele intelectuale? Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă se numără printre acestea

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. Specialiştii recomandă ca oul să fie consumat mai ales de studenţi la micul dejun, deoarece îmbunătăţeşte atenţia şi nivelul de concentrare. De asemenea, stimulează creativitatea şi puterea de rezolvare a problemelor dificile de matematică, de exemplu. Studenţii ar trebui să consume ouă de prepeliţă şi pentru că acestea stimulează memoria. Astfel, vor avea o activitate cerebrală mult mai bună şi, în consecinţă, rezultate la examene mult mai bune.

 

Studiile cercetătorilor britanici au ajuns la concluzia că acei copii care au consumat ouă de prepeliţă au înregistrat un coeficient de inteligenţă crescut. Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste ouă se pot introduce în regimul alimentar, în perioadele de solicitare intensă la sportivii de performanţă.

 

Reţine însă, dacă le mănânci zi de zi, nu trebuie să faci asta pentru mai mult de 50 de zile, după care trebuie să iei o pauză de câteva săptămâni. În perioada în care consumi ouă de prepeliţă, renunţă la cafea şi alcool şi mănâncă alimente mai uşoare, fără grăsimi.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: revistafelicia.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.