5000 de studenti vor beneficia de consiliere in cariera prin intermediul USR

Scris de 

Peste 5000 de studenți vor fi consiliați și orientați în carieră prin intermediul Uniunii Studenților din România, care este partener în proiectul „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români” POSDRU/160/2.1/S/137360, alături de Ministerul Tineretului și Sportului și alți parteneri precum SIVECO Romania SA sau European Board of Certified Counselors.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 20 de luni în 13 centre universitare şi este cofinanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 2: “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea şi implementarea unor servicii de consiliere şi orientare profesională îmbunătăţite pentru un număr de 5000 de studenţi cu scopul de a facilita inserţia pe piaţa muncii sau motivarea acestora în vederea continuării studiilor. Se vor dezvolta tehnici şi metode de intervenţie noi şi targetate pe specificul grupului ţintă ce vor respecta standardele actuale aferente spatiului comunitar. Prin înfiinţarea a 13 centre de consiliere şi orientare profesională la nivel naţional şi prin aplicarea de metode şi tehnici noi de consiliere, atât în timpul cât şi după terminarea proiectului, se va genera un efect pozitiv pe termen lung în ceea ce priveşte activitatea de consiliere a studenţilor. Mai mult, prin intermediul mediului on-line se va putea aplica principiul transferabilităţii informaţiei, iar metodele şi tehnicile de consiliere dezvoltate în cadrul proiectelor vor putea fi diseminate şi către alte grupuri de interes, spre exemplu, elevi.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Dezvoltarea serviciilor de orientare, consiliere şi îndrumare personalizate pentru studenţi în vederea sprijinirii acestora la o tranzitie facilă şi cu efecte benefice pe termen lung de la şcoală la viaţa activă;

2. Furnizarea de servicii şi tehnici moderne, adaptate spaţiului comunitar, de orientare, consiliere şi îndrumare personalizate pe specificul grupului ţintă implicat în proiect;

3. Monitorizarea inserţiei pe piaţa muncii sau a continuării studiilor, persoanelor ce au beneficiat de servicii de consiliere, prin metode de comunicare moderne cu ajutorul soluţiei software ce va fi implementată în cadrul proiectului.

 

Beneficiile aduse grupului ţintă constau în servicii de consiliere şi orientare profesională, care vor permite o decizie informată a studenţilor privind continuarea studiilor sau dobândirea unui loc de muncă, precum şi desfăşurarea de excursii tematice ca activităţi suport pentru serviciile de consiliere şi orientare profesională.

 

Proiectul contribuie astfel la îndeplinirea obiectivului general al POSDRU prin derularea de acţiuni ce vizează dezvoltarea capitalului uman şi corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu cerinţele pieţei muncii, prin crearea şi implementarea de proceduri şi instrumente specifice, în vederea îmbunătăţirii accesului absolvenţilor şi participarea viitoare a acestora pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă.

 

Sursa: uniunea.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.