De ce se ingrasa omul modern?

Scris de 

Desi au existat perioade in istorie cand a fi plinut era considerat un semn de bogatie, standardele din zilele noastre ne cer sa fim skinny si foarte skinny. Din acest motiv exista pe piata foarte multe solutii pentru slabit, multe le puteti gasi pe site-ul http://pastiledeslabiteficiente.net unde mai gasiti sfaturi pertinente si recomandari de pastile de slabit.

Evident ca atunci cand te ingrasi primul lucru pe care vrei sa-l faci este sa cauti o solutie rapida de a slabi, fie ti-a fost recomandata o dieta sau un supliment ca Forskolin (click aici pentru detalii despre Forskolin) dar astazi vreau sa vedem cauzele pentru care oamenii se ingrasa.

Mancarea procesata plina de grasimi si zahar

Mileniul vitezei in care ne aflam nu ne mai permite multora dintre noi sa gateasca acasa. Solutiile la indemana atunci cand esti mereu pe fuga este sa mananci ceva rapid iar cel mai adesea cumpara alimente procesate gata de bagat la microunde sau alimentele de tip fast food. Pentru a le oferi gustul irezistibil de care nu te mai saturi, in aceste alimente este adaugata o contitate foarte mare de zahar pentru a crea dependenta.

Lipsa activitatilor fizice

Daca bunicii si parintii nostri au prins vremuri cand munca fizica era de baza, astazi avem totul de a gata. Nu mai trebuie sa muncim pamantul, ne urcam imediat in masina pentru a ne deplasa, stam la birou 8 ore doar pe scaun si exemplele pot continua. Lipsa activitatilor fizice este alt motiv pentru care omul modern, acumuleaza grasime corporala in exces.

Stresul ingrasa

O echipa de cercetatori de la Universitatea Yale a descoperit ca persoanele foarte stresate depun grasimea in jurul taliei, iar surplusul aparut in aceasta parte a corpului este asociat cu aparitia bolilor de inima. Oamenii de stiinta dau vina pe nivelul unui hormon, denumit cortizol, care este in crestere in momentele de tensiune, ca reactie de aparare a organismului. Acest hormon directioneaza mai multa grasime catre depozitele din partea abdominala. In momentele de liniste, cortizolul are rolul de a mentine echilibru intre tensiune si nivelul glicemiei din sange.

Lipsa somnului

Rolul somnului inca este trecut cu vederea atunci cand vine vorba despre kilogramele in plus. Exista dovezi care arata ca lipsa somnului afecteaza activitatea hormonilor asociati cu cresterea in greutate. In ultimele decenii, durata medie de somn a scazut cu 1-2 ore pe noapte. Or, potrivit expertilor, somnul insuficient este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru obezitate, cu o pondere de 89 % in cazul copiilor si 55% in cazul adultilor.

Pana si poluarea ne ingrasa

Oricat de incredibil ar suna se pare ca pana si poluarea este un motiv pentru care oamenii se ingrasa. Potrivit cercetatorilor danezi, de concentratia de dioxid de carbon din aerul pe care il respiram depinde echilibrul acido-bazic din sange, care influenteaza cantitatea de orexina in corp, „hormonul energiei si al apetitului”. La studiul la care care au participat mii de persoane, oamenii de stiinta au stabilit ca toți cei investigați, indiferent de predispozitie la ingrasare, au luat deopotriva in greutate in conditiile cresterii aceleiasi concentratii de CO2.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.