(P) Fosa septica, solutia pentru zonele lipsite de canalizare

Scris de 

Tot mai multe persoane caută să se refugieze din marile oraşe îndreptându-se spre zonele rurale. Majoritatea celor care s-au săturat să locuiască în micile apartamente de bloc doresc să-şi construiască o casă, însă posibilitatea de a face acest lucru în interiorul zonei urbane depăşeşte bugetul celor mai mulţi. Astfel, construirea unei case într-o zonă rurală nu foarte îndepărtată de oraş devine soluţia cea mai potrivită.

 

Însă, există posibilitatea să apară probleme atunci când vei realiza faptul că majoritatea zonelor rurale nu beneficiază de canalizare comunitară şi neavând canalizare unde să colectezi apele reziduale, nu îţi vei putea instala apa în casă. Dacă instalarea apei nu este posibilă, atunci nu vei putea monta nici wc în casă. Pentru a nu fi nevoit să îţi amenajezi un wc săpat în curte şi pentru a putea beneficia de confortul unei băi interioare, îţi prezentăm alternativa la canalizarea comunitară, fosa septică, împreună cu caracteristicile sale.

Aceste fose septice sunt rezervoare hidroizolante construite din răşină poliesterică armată cu fibră de sticlă care colectează şi tratează apele menajere provenite dintr-o gospodărie. La unul din capete rezervorul este conectat la  conductă de evacuare din locuinţă a apelor menajere, iar la celălalt capăt este conectat la câmpul de drenaj. Pentru a-ţi putea face o idee, iată cum arată schema unei fose septice:

fose septice

 

Apele uzate intră în primul compartiment (1) al fosei unde se produce decantarea materiilor mai grele şi formarea unei cruste cu materiile flotante. Tot aici are loc şi descompunerea anaerobă a acestor materiale. Trecerea în compartimentul de limpezire (3) se face prin intermediul compartimentului separator IMHOFF (2).  Apele care ajung în câmpul de drenaj sunt pretratate şi epurate în proporţie de 90% (fără substanţe solide şi/ sau grăsimi).

 

În situaţia în care aveţi posibilitatea de a vă construi o casă, şi aţi găsit terenul ideal pentru acest lucru, însă localitatea nu este prevăzută cu un sistem de canalizare, nu renunţaţi, deoarece fosele septice reprezintă o alternativă care vă poate ajuta. Preţurile variază în funcţie de dimensiune şi materialul din care e fabricat, fiind cuprinse între 3.000 şi 8.000 lei, dar durata de viaţă este de 30 de ani. 

 

Sursa foto : foseministatii.ro

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

1 comentariu

  • Petrea
    Link la comentariu Petrea Duminică, 12 Septembrie 2021 09:56

    Bună ziua . Cine îmi poate monta o fosa cu tot sistemul de scurgere .și cât ar fi acest cost?

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook