Lucruri de tinut minte cand inchiriezi o masina

Scris de 

Te-ai hotărât ca în următoarea călătorie pe care o vei face să închiriezi o mașină, ca să nu mai depinzi de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge dintr-un loc în altul? Dacă ai mai închiriat mașini, probabil ai dobândit puțină experiență legată de problemele întâmpinate la biroul de închirieri. Dacă vrei să închiriezi pentru prima dată o mașină, este important să te pregătești înainte să ajungi la biroul de închirieri.

Iată câteva sfaturi pe care să le ai în vedere când închiriezi o mașină!

 

Compară prețurile

Stabilește ce tip de mașină ai nevoie să închiriezi, iar apoi compară prețurile mai multor agenții pentru același tip de mașină. O mașină clasificată ca standard poate fi considerată economy la o altă agenție. Cel mai simplu este să compari prețurile online, așa că înainte să rezervi o mașină, caută pe internet toate companiile care închiriază în destinația ta. Spre exemplu, dacă mergi spre Cluj-Napoca și ai nevoie ca acolo să închiriezi o mașină, caută închirieri auto Cluj. Astfel, vei putea să găsești cel mai bun preț pentru mașina de care ai nevoie.

 

Citește contractul

Ai grijă să citești toate punctele scrise în contract înainte să îl semnezi, pentru a te asigura că nu vei plăti servicii pe care nu ți le dorești. Astfel de servicii pot include asigurări în plus (pe lângă asigurarea standard pe care probabil o ai deja), taxă de închiriere pentru GPS sau alte beneficii oferite. Asigură-te că ai înțeles toate clauzele, iar dacă ai întrebări, pune-le agentului de închiriere înainte să semnezi. Ai grijă la costurile percepute pentru persoanele tinere cu puțină experiență la condus sau verifică ofertele de care poți beneficia în baza unui program de fidelitate.

 

Returnarea mașinii

Când vrei să returnezi mașina, este recomandat să o faci în timpul zilei și să te asiguri că ai pozat-o, ca să nu te trezești cu costuri adiționale pentru daune pe care tu nu le-ai cauzat. Ține minte că nu ai scăpat în momentul în care ai returnat mașina, poți fi taxat pentru daune și după ce ai înapoiat-o, dacă agenția consideră ca ești vinovat pentru respectivele daune. Așa că păstrează pozele și verifică-ți balansul contului la câteva zile după ce ai returnat mașina.

 

Un alt amănunt la care trebuie să fii atent este rezervorul. Deși unele companii acceptă să returnezi mașina cu rezervorul gol, este recomandat să îi faci plinul înainte să o returnezi. Vei ieși mai ieftin decât te-ar taxa ei pentru aceeași cantitate de carburant. 

 

Sursa foto : huffpost.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.