Pentru a evita ca întârziatul să devină un obicei, care în timp îți va afecta viața profesională și de ce nu și cea personală (nimănui nu-i place să-și aștepte iubitul/iubita perioade de timp care depășesc sfertul academic permis), încearcă să urmezi acești șase pași simpli care te vor ajuta în demersul tău de a deveni o persoană punctuală.
1. Adoptă un nou mod de gândire
Înainte de toate încearcă să te gîndești la toate benficiile pe care le poți avea fiind punctual: mai puțin stres, mai puține situații jenante, vei fi văzut/ă ca o persoană serioasă și de încredere, nu vei mai pierde începutul tuturor cursurilor, pentru ca apoi să fii nevoit să le recuperezi. Această atitudine va îmbunătăți părerea pe care o ai tu despre tine, dar și părerea celor din jur.
2. Planuri în avans
Decide cu o seară înainte ce urmează să porți a doua zi (de fapt, pregătește-ți hainele pentru ca a doua zi să nu mai pierzi timpul căutând cutare pereche de blugi, pe care n-o sa-i mai porți pentru că nu se potrivesc cu puloverul albastru și tenișii verzi). De asemenea, în cazul în care nu iei micul dejun acasă, programează-ți plecarea în așa fel încât să ai timp să iei ceva la pachet.
3. Împachetează din timp
Nu lăsa acest lucru pe dimineață cu gândul că te vei trezi mai repede și-ți vei pregăti geanta (niciodată nu se întâmplă asta), iar dacă mai stai și în cămin colegele de cameră nu vor fi prea bucuroase când te vei apuca să răscolești după cine știe ce curs, balsam de buze pe care l-ai lăsat în geaca de blugi and so on. Așa că pregătește-ți de cu seară geanta: cursuri, cărți, laptop, mâncare. În felul acesta vei mai putea fura câteva minute bune de somn a doua zi ;).
4. Marjă de eroare în cazul întârzierilor
Înainte de a pleca de acasă trebuie să iei mereu în calcul posibilitatea unor întârzieri neașteptate (se fac lucrări pe o porțiune de drum și tramvaiul nu mai poate înainta, a avut loc un accident și toată circulația este blocată sau te întâlnești cu un prieten bun care are chef de povești). Pleacă cu 10-15 minute mai repede decât ai fi plecat de obicei pentru a te asigura că astfel de incidente neprevăzute nu te vor face să întârzii.
5. Setează-ți ceasul cu câteva minute mai repede
Șmecheria funcționează doar dacă tu vei crede cu adevărat că ora indicată de ceas este cea reală, dar dacă îți vei da voie să mai asculți o melodie pe laptop gandindu-te că anyway ceasul merge cu câteva minute înainte (doar tu l-ai fixat) s-a dus toată strategia de a încerca să fii punctual.
6. Du-te la culcare mai devreme
Dacă de obicei întârzii pentru că dormi prea mult și nu că te supăra alarma ceasului deșteptător, ci nici măcar nu o mai auzi, atât de adânc dormi (spre iritarea colegelor de cameră, care s-au trezit toate la sunetul alarmei) ar cam fi cazul să încercă să te pui la somn mai devreme, mai ales atunci când știi că te așteaptă o zi luuungă, care începe de dimineață de la 8. Organismul nostru reacționează bine la disciplină, așa că dacă te culci și te trezești la aceleași ore în fiecare zi, trupul și mintea ta nu se vor mai împotrivi trezitului de dimineată.
Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi de folos și de asemenea sperăm că nu întârziați la vreun curs important chiar în acest moment, citind articolul ;).
Sursa foto: www.scooppick.com