Sfaturi pentru soferii incepatori. Cum te descurci dupa ce ai luat permisul de conducere?

Scris de 

Scoala de soferi este o scoala pe care majoritatea oamenilor o fac cu placere. Pana la urma, condusul este placut iar examenul nu este atat de greu precum s-ar crede. Cu putina atentie, cu rezolvarea unui numar cat mai mare de chestionare auto si cu curaj, oricine poate sa isi imbogateasca portofelul cu un permis de conducere.

Perioada cea mai grea este cea de dupa scoala de soferi. Conform celor de la chestionare-az.ro, majoritatea soferilor incepator sunt tematori si anxiosi atunci cand vine vorba despre iesirea pe strazi, amanand pe cat posibil momentul in care se afla singuri, in fata volanului.

Aceasta teama trece repede, insa, daca se respecta o serie de reguli.

Ce trebuie sa faca orice sofer incepator?

1. Trebuie sa conduca. Repetitia este mama invataturii, asadar, una dintre principalele reguli este aceea de a conduce. La inceput se poate conduce pe stradute laturalnice, ca mai apoi sa se incerce, incet, incet, strazile mai aglomerate.

2. Trebuie repetate informatiile legislative. Chestionarele auto trebuie sa fie rezolvate chiar si dupa ce examenul auto a fost trecut cu brio. La un moment dat, regulile de circulatie vor ajunge sa fie cunoscute oarecum natural, insa la inceput trebuie sa fie atent analizate inainte de orice miscare, iar acest lucru presupune cunoasterea lor;

3. Trebuie sa gaseasca o persoana rabdatoare care sa il ajute. Este adevarat ca unii soferi prefera sa fie singuri, fara a fi stresati de cei din masina. Altii insa, prefera sa primeasca sfaturi de la o persoana cu experienta. Aceasta este bine sa fie calma si rabdatoare, pentru a putea reactiona corect atunci cand apar micile greseli de incepatori.

4. Trebuie sa evite viteza. Incepatorii trebuie sa conduca cu o viteza cat mai mica, deoarece riscurile sunt foarte mari. Cei care se afla pentru prima data la volan nu simt masina asa cum o face un sofer cu experienta, ceea ce ii face sa nu aiba reactiile normale in cazul in care apare un pericol. O viteza mica este intotdeauna mai sigura.

5. Trebuie sa foloseasca semnele de incepator. Acestea au un rol foarte bun in trafic, deoarece ii avertizeaza pe ceilalti soferi cu privire la riscul de aparitie a greselilor. Este adevarat ca exista si soferi care claxoneaza atunci cand vad incepatori, cautand sa ii irite. Este important ca orice persoana care se afla la inceput sa ignore sicanarile din trafic si sa isi vada de treaba.

Citeste si:  Cand sa mergem cu masina la service pentru verificarea franelor?

Este bine sa fie respectate toate regulile invatate la scoala de soferi privind pozitia corecta a mainilor pe volan, pozitia oglinzilor, pozitia scaunului si evident, purtarea centurii de siguranta. Toate aceste mici detalii pot sa duca la crearea unor obiceiuri sanatoase la volan si la o siguranta mai mare.

Cu cat trece timpul si se aduna numarul de kilometri din spatele volanului, cu atat soferii sunt mai siguri pe ei. Cu toate astea, emotiile de inceput trebuie sa fie constructive si sa tina orice sofer mereu in alerta, deoarece atunci cand este in alerta, soferul poate evita eventualele situatii periculoase.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook