Mituri despre incalzirea in pardoseala

Scris de 

Chiar daca incalzirea electrica in pardoseala este utilizata de o lunga perioada de timp si este comuna in Europa de Vest, exista inca multe idei preconcepute in jurul acestor sisteme. Unii clienti o considera o tehnologie nesanatoasa crezand ca, odata cu caldura, acest sistem ridica in aer si praful, in timp ce alte persoane cred ca reprezinta o investitie costisitoare, cu un consum ridicat.

In cele ce urmeaza va vom prezenta sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS si vom demonta aceste mituri. Va veti convinge, asadar ca toate aceste idei despre sistemele electrice au aparut din cauza lipsei de informare, iar sistemele de incalzire reprezinta intr-adevar o investitie inteligenta.

1. Prima dintre ideile preconcepute despre sistemele de incalzire electrica in pardoseala o reprezinta aceea conform careia acestea ridica si praful in camera, odata cu caldura. Ei bine, acest lucru nu este adevarat. praful se ridica datorita diferentelor de temperatura pe orizontala, acestea creend curenti (ca in natura) si acesti curenti atreneaza particulele de praf.

Acest fenomen se intampla intr-o camera unde un radiator are 60-70 de C iar pe peretele opus, la aceeasi cota, sunt 20-25 C, diferenta de teperatura creeaza curentii care antreneaza particulele de pamant, praf. cu cat e mai mare diferenta de temperatura cu atat curentii sunt mai mari. Intrucat sistemul de incalzire electrica in pardoseala are aceeasi temperatura pe toata suprafata camerei, nu se creeaza curenti si deci particulele de praf nu sunt antrenate.

2. O alta conceptie gresita, larg raspandita printre consumatori este ca un sistem de incalzire electric in pardoseala este prea scump de achizitionat si cu un cost de consum mare. Insa, in cele mai multe cladiri rezidentiale si comerciale, acesta poate fi instalat pentru un cost de investitie apropiat de cel al sistemelor de incalzire traditionale.

Sistemele de incalzire electrica in pardoseala de la AMASS pot fi montate in diferite modalitati (montaj in sapa, montaj in adezivul gresiei sau montaj direct sub parchet), astfel incat indiferent de tipul constructiei si al materialului utilizat pentru podele, incalzirea electrica poate fi montata fara complicatii, la preturi extrem de avantajoase. Pe langa acest avantaj, datorita inertiei termice ( functioneaza pe acelasi principiu al ineriei termice ca si radiatoarele din fonta) si a automatizarii inteligente (termostatele sunt dotate cu functii inteligente ce opresc sistemul in cazul in care geamul este deschis pentru aerisire sau il pornesc inainte doar cu cate minute sunt necesare pentru atingerea temperaturii setate) sistemele sunt foarte usor de operat si au un consum mai mic decat gazul.

Asadar, exista o varietate de motive pentru care sistemul de incalzire electrica in pardoseala de la AMASS poate fi cea mai buna alegere, cum ar fi : 

  • eficienta energetica (putere instalata cu 30% mai mica, acest fapt aduce avantaje si in investitia viitoare pe sisteme pentru obtinerea independentei energetice cat si in consum),
  • confort termic perfect, durata de viata de 980 de ani,
  • functionarea silentioasa 
  • costuri de intretinere nule

In plus, piata de astazi ofera inginerilor si instalatorilor numeroase moduri de a integra echipamentele electrice in sistemele de incalzire si racire. Capacitatea de a instala sisteme de incalzire electrica in pardoseala care sa ofere un nivel mai ridicat de control si confort in tot spatiul de locuit, poate oferi intr-adevar un factor uimitor clientilor.

AMASS este una dintre cele mai recunoscute companii in acest domeniu, din Romania, produselor acestei companii fiind de calitate extrem de buna, singurele produse fabricate in Danemarca.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook