IT'istii se pot inscrie la cel mai important hackathon pe teme de sanatate - ”Hacking Health Romania”

Scris de 

Organizatorii ”Hacking Health Romania” au început înscrierile la cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Sud-Est. Începând din această lună, specialiştii IT care doresc să îşi prezinte ideile inovatoare, ce pot avea un impact pozitiv asupra sistemului medical din România, au la dispoziţie un formular de înscriere pe site-ul oficial al evenimentului.

 

Evenimentul ”Hacking Health Romania” se va desfăşura în Bucureşti în perioada 28-29 octombrie 2017 şi se adresează specialiştilor din domeniul IT (arhitecţi de software, dezvoltatori şi tineri antreprenori, studenţi ai facultăţilor de profil), precum şi experţilor din sănătate.

 

Competiţia este organizată de Smart Everything Everywhere (SEE) şi compania Johnson&Johnson România, din dorinţa de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potenţial, care, odată implementate, să răspundă unor nevoi specifice ale pacienţilor din România, să influenţeze pozitiv starea lor de sănătate şi să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi  Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) sunt parteneri ai „Hacking Health Romania”.

 

Juriul hackathon-ului va fi format din experţi recunoscuţi în domeniile IT şi sănătate, alături de reprezentanţi ai companiilor cu renume din sectorul tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului şi vor alege, la final, trei proiecte câştigătoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson România, finanţări pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare şi implementare.

 

Termeni şi condiţii pentru înscriere

 

Înscrierile persoanelor doritoare să participe în cadrul hackathonului au loc până pe 8 octombrie 2017. Pentru selecţia participanţilor se vor avea în vedere următoarele trei criterii:

  • Trimiterea ideii de proiect odată cu înscrierea (condiţie obligatorie);
  • Calificările profesionale şi aptitudinile tehnice;
  • Interesul arătat pentru domeniul e-health şi/sau al sănătăţii.

 

Candidaţii selectaţi să participe în cadrul health hacktahon vor fi anunţaţi de organizatori prin e-mail, până la data de 14 octombrie 2017. Costurile pentru transportul şi cazarea acestora vor fi acoperite de către Johnson&Johnson România.

 

În competiţie pot fi înscrise idei de produse sau de servicii digitale din domeniul sănătăţii, cum ar fi:

  • aplicaţii care conectează personalul medical şi comunităţile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei;
  • instrumente pentru screening online;
  • platforme care pot creşte gradul de conştientizare despre afecţiuni precum tuberculoza multidrog rezistentă, cancer, HIV, soluţii cu impact asupra sănătăţii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienţi şi monitorizarea feedbackului pacienţilor în timp real;
  • programe care promovează prevenţia sanitară şi un stil de viaţă sănătos, educaţia sanitară în şcoli, creşterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezităţii;
  • proiecte prin care poate fi facilitată instruirea şi educaţia personalului medical etc.

 

Citeste si:

---> Veste buna pentru elevi si studenti: a fost aprobata "Legea Internship'ului"

---> Oktoberfest aduce la Cluj oameni importanti din diferite domenii intr-o dezbatere incendiara

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.