Indice imobiliar national: apartamentele din Cluj sunt mai scumpe pe metru patrat decat cele din Bucuresti

Scris de 

Indicele este realizat cu ajutorul infor­ma­ţiilor din Baza Imobiliară de Garanţii (BIG). În perioada 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, baza de date gestionată de ANEVAR a strâns peste 128.000 de rapoarte de eva­lu­a­re efectuate în cadrul procesului de cre­di­tare.

La nivelul perioadei analizate, 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, Cluj-Napoca a în­trecut Bucureştiul în materie de valori de pia­ţă pe metru pătrat ale apartamentelor am­pla­sate în bloc. Astfel, în Cluj-Napoca valoa­rea de piaţă pentru acest tip de locuinţe s-a ri­dicat la 1.048 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Bu­cureşti această valoare a fost de 1.018 euro pe metru pătrat. Topul valorilor de piaţă pentru aparta­men­tele în bloc este com­ple­tat de Timişoara, cu 933 de euro/mp, Cons­­tanţa, cu 897 de euro /mp şi Iaşi, cu 887 de euro/mp.

Dintre proprietăţile rezidenţiale evaluate, cele mai multe au fost apartamente în bloc (peste 72.000 de rapoarte de evaluare), reprezentând aproape 75% din total. Valoarea de piaţă însumată a acestora a fost de peste 3,4 miliarde de euro. Casele cu teren evaluate (peste 20.000 de proprietăţi) au reprezentat aproximativ 22% din total, având o valoare de piaţă cumulată de peste două miliarde de euro.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.