Instrumentul muzical potrivit in functie de temperamentul copilului

Scris de 

Atunci când decizi că e momentul ca micuţul tău să studieze un instrument muzical atunci alege-l pe cel care I se potriveşte şi ţine cont de temperamentul lui. Muzica pentru copii este foarte importantă încă de când aceştia sunt mici, iar atunci când se dedică cu plăcere acestei activităţi e posibil să îşi descopere adevăratul talent şi chiar să facă o carieră în acest domeniu.

Dacă te uiţi la temperamentul copilului îţi va fi mai uşor să te decizi ce instrument muzical e mai potrivit pentru el.

Vioara

Acest instrument se potriveşte unui copil liniştit. Vioara nu este recomandată unui copil hiperactiv. Înainte să înceapă studiul acestui instrument, copilul trebuie să ştie că acesta este un instrument complicat, că pot apărea multe provocări pe parcurs şi e nevoie de multă rigurozitate pentru a-l învăţa. Un tânăr violonist trebuie să aibă bune abilităţi de a relaţiona cu adulţii şi să accepte cu uşurinţă sfaturile venite de la aceştia.

Violoncel

Foarte mulţi copii sunt fascinaţi de violoncel datorită sunetelor frumoase pe care acesta le scoate. La fel ca şi în cazul celor care doresc să studieze vioara, şi copiii care studiază violoncelul au nevoie de capacitatea de a interacţiona uşor cu adulţii şi de a accepta uşor să înveţe de la aceştia.

Contrabas

Contrabasul este recomandat copiilor care au spirit de echipă, care sar repede în ajutorul coechipierilor şi cărora le place ritmul muzicii, în general. Nu sunt foarte mulţi copii mici cărora să le placă sunetul jos şi grav scos de contrabas.

Chitara

Chitara este recomandată copiilor care pot să se coordoneze cu uşurinţă şi în special celor cărora le place să îşi folosească degetele, chiar şi pentru jocuri şi construcţii. Chitara este unul dintre instrumentele muzicale îndrăgite de foarte mulţi copii, în special de către băieţi. Dacă şi copilul tău este încântat de chitară, încurajează-l, pentru că este instrumentul muzical ce i-a ajutat pe foarte mulţi să îşi descopere acest talent nebănuit.

Pian

Pianul nu este un instrument recomandat copiilor foarte sociabili, pentru că, a cânta la pian este o activitate pe care o faci singur. În plus, pianul necesită multă concentrare şi este recomandat copiilor care au capacitate de a se deconecta cu uşurinţă de la ceea ce se întâmplă în jur pentru a nu fi deranjaţi în timpul prestaţiei lor. Cântatul la pian nu necesită foarte multă energie, de aceea se potriveşte în primul unui copil tăcut şi delicat, însă e nevoie de multă energie a minţii. Copiii care au rezultate bune la şcoală sunt cei care vor reuşi să facă o figură frumoasă şi din studierea acestui instrument muzical extrem de elegant.

Orga

La fel ca şi pianul, orga este mai mult recomandată copiilor care se simt mai bine singuri. Îl poţi încuraja pe copilul tău să studieze orga, dacă consideri că are nevoie să îşi crească încrederea de sine.

Flaut

Flautul este instrumentul muzical care se potriveşte cel mai bine unui copil timd, tăcut, dar sociabil, care nu domină şi nu este agresiv. Acest instrument va fi îndrăgit foarte tare de copiii cărora le place să danseze.

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.