Roberto Rocca Education Program a dat 40 burse studentilor romani

Scris de 

40 de studenti care studiaza ingineria si stiintele aplicate au primit burse in cadrul Roberto Rocca Education Program, o initiativa TenarisSilcotub de sprijin pentru invatamantul tehnic universitar.

 

Jumatate dintre bursieri, respectiv 20 de tineri, urmeaza cursurile Universitatii Tehnice Cluj Napoca, in timp ce restul de 20 de burse au ajuns la studenti de la Universitatea “Babes Bolyai”, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. Din totalul de 40 de tineri, 8 au beneficiat de aceasta forma de sustinere si in anul universitar precedent, in timp ce restul sunt pentru prima data in program.

 

Valoarea fiecarei burse de studiu este de 9.600 de lei. Tinerii care beneficiaza de aceasta forma de sustinere din partea TenarisSilcotub au fost selectati de specialistii companiei atat pentru rezultatele foarte bune inregistrate la facultate in anul universitar precedent, cat si pentru potentialul lor de a deveni buni profesionisti si lideri. Procesul de selectie, demarat in luna septembrie a anului trecut, a urmarit abilitatile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiza si calitatile de leadership, pasiunea pentru inginerie si inovare. Studentii care primesc aceasta bursa nu au la randul lor nicio obligatie fata de companie, fiind liberi sa isi aleaga ulterior propriile optiuni cu privire la viitoarea cariera sau continuare studiilor la nivel post-universitar.

 

TenarisSilcotub a initiat acest program in Romania in 2006, fiind in prezent la editia cu numarul 11; pana in prezent, s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potential care studiaza la cele mai prestigioase facultati cu profil tehnic din tara.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.