Cum alegem un fier de calcat cu abur

Scris de 

Daca vrei sa afli care este cel mai bun fier de calcat cu abur ai nimerit unde trebuie, deoarece astazi vrem sa iti aratam motivele pentru care ar trebui sa-ti cumperi unul. Aburul are proprietatea de a relaxa tesatura si este o metoda foarte buna de a indeparta cutele mici. In plus, dupa calcarea cu abur, hainele au acel aspec lucios si nou.  

Iata ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un fier de calcat cu abur :

Puterea fierului de calcat

Puterea fierului de calcat este direct proportionala cu netezimea hainelor calcate.  Intre 1800 – 2200 W este suficient pentru o familie medie.

Invelisul talpii

Aceasta caracteristica influenteaza modul in care fierul “curge lin” pe materiale cand calcam, cat de bine mentine caldura si cat de repede se poate curata. Cea mai comuna talpa este cea din otel inoxidabil, caracterizata printr-o alunecare buna (nu cea mai buna), rezistenta si curatare cu usurinta. Totusi, dezavantajul acestui tip de talpa este incarcarea suprafetei (tuturor ni s-a intamplat ca din senin sa ni se lipeasca de materialul calcat, cu toate ca gradul de caldura era ajustat corespunzator).

Invelisul de ceramica este de obicei folosit la modelele putin mai scumpe; ofera multe avantaje: usurinta in manevrare (aluneca de-a dreptul pe material), curatare facila si faptul ca nu degradeaza materialul calcat. Dezavantajul este ca trebuie manevrat cu mare grija (ceramica are o rezistenta relativ redusa in caz de impact).

Teflonul este si el recomandat datorita usurintei in manevrare si a faptului ca se impaca bine cu orice tesatura. Exista si fiare de calcat cu talpa dinaluminiu, principalul si poate singurul avantaj fiind pretul foarte mic. Recomandarea mea este sa alegeti un fier de calcat cu talpa din ceramica sau otel inoxidabil, in functie de ce buget aveti la dispozitie.

Functia de jet cu abur

Dupa cum am mentionat déjà aburul netezeste si indeparteaza mai usor cutele. Nu cred ca se mai pune problema in 2016, daca un aparat de calcat mai trebuie sa aiba aceasta functie sau nu.

Optiuni extra

Cateva optiuni suplimentare ce pot fi incorporate de un astfel de produs sunt elementele de siguranta si de autocuratire. Functia de siguranta este reprezentata de oprirea automata. Majoritatea aparatelor orizontale noi, se opresc automat dupa doar 30 de secunde. Timpul de auto-off al fiarelor verticale este cuprins intre 8 si 15 minute. In acelasi timp, este un avantaj mare daca fierul de calcat ales de tine incorporeaza o functie de auto-curatire sau una anti-calcar. Acestea doua elimina riscul ca circuitul interior al fierului sa se blocheze. Unele modele prezinta si functia anti-picurare, un sistem ce previne scurgerile de apa ale rezervorului atunci cand aparatul este in functiune.

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.