Oscarul Inventicii merge la... Flaviu Turcu, profesor UBB

Scris de 

Flaviu Turcu, profesor la catedra de Fizica Biomoleculara a Facultatii de Fizica din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, a fost distins în Statele Unite cu un premiu pentru ştiinţă R&D100, echivalent cu Oscarul.

 

Profesorul universitar şi echipa sa au dezvoltat tehnologia RMN care permite evaluarea eficienţei stocării dioxidului de carbon în subteran în scopul protejării mediului, informează Digi24.

 

Flaviu Turcu, membru al echipei de cercetare de la laboratorul National Pacific Northwest al departamentului pentru energie din SUA,  este primul român care obţine prestigiosul premiu.

 

Premiile R&D100 Awards sunt cunoscute şi sub titulatura de Oscarurile Inventicii. Cele 100 de premii anuale sunt acordate tehnologiilor revoluţionare care ajung să îmbunătăţească viaţa omului şi identifică produsele tehnologice de top introduse în anul precedent. Printre invenţiile premiate în anii interiori se află bancomatul, ecranul LCD sau medicamentele pentru tratarea cancerului.

 

Sursa: Digi24.ro, edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.