62.400 de granturi la licenta si 35.600 la masterat pentru anul universitar 2013-2014

Scris de 

Ministerul Educației Naționale a comunicat deja în ce măsură statul va sprijini financiar studenții de anul viitor și câte programe finanțate de stat vor fi disponibile pentru studenții din toamnă. Există un număr stabilit în prealabil, urmând ca locurile respective să fie câștigate de către studenți prin competiție.

Pentru învăţământul superior de stat la forma de învăţământ licenţă se vor aloca 62.400 granturi, iar la masterat - 35.600 de granturi pentru anul universitar 2013-2014, prevede un proiect de hotărâre de guvern postat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Potrivit proiectului de HG privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/universitar se vor aloca pentru anul universitar viitor 4.000 de granturi de studiu la rezidenţiat şi 3.000 de granturi la doctorat, care se vor aloca pe bază de competiţie.

 

Granturile de studii se acordă pe toată perioada ciclului de studii, iar cifra de şcolarizare propusă pentru anul universitar 2013-2014 se va încadra în finanţarea aprobată pentru anul financiar 2013 şi va respecta previziunea bugetară pentru acest an.

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: edu-news.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook