Healthy Life...Imposibil? Nu prea cred!

Scris de 

Sandwich-ul de la magazinul non-stop din scara blocului nu te mai mulţumeşte? Sau burger-ul are un gust „ciudăţel”, covrigii de pe colţ sunt prea uscaţi, iar pachetul de acasă vine foarte rar? Ei bine, ce ar fi să începi un nou stil de viaţă- unul care îţi dă multă energie, te hrăneşte şi te face mai sănătos?

Sună foarte idealist, dar te asigur că nu este! Cu siguranţă ai luat contact măcar o dată cu trend-ul BIO, ECO şi ai auzit sfaturile medicilor nutriţionişti despre importanţa unui stil de viaţă echilibrat.

           

Daaa, ştiu, în facultate e greu să mănânci la ore regulate, 3 mese/zi sau să ai 8 ore de somn, dar totuşi cred că din cele şapte zile, cinci tot pot fi cât de cât echilibrate. Un management al timpului eficient acum îşi va pune amprenta peste câţiva ani asupra sănătăţii tale.

           

Dacă te întrebi : ”Bine, dar cum să fac asta?” eu îţi recomand să începi în primul rând prin alimentaţie: renunţă la prăjeli, uleiuri şi alte preparate nocive. De curând a devenit foarte popular la noi regimul Raw Vegan sau dieta vegană crudă - care pe lângă alimentaţia echilibrată, fără produse de origine animală şi preparată fără foc, înseamnă şi un nou stil de viaţă cu accent pe:

 

  • - sănătate(fizică şi psihică)
  • - protejarea mediului înconjurător
  • - energie pozitivă.

 

De ce corelaţia între mâncare şi stil de viaţă? Dacă nu ştiai până acum mâncarea ne influenţează starea de spirit, modul de gândire şi performanţele sau altfel tradus: „Eşti ceea ce mănânci”.

raw cake cu vanilie si fructe de padure

Argumente: Avantajul modului de preparare în stil raw păstrează toată valoarea nutriţională a unui aliment, stimulând sistemul imunitar şi desigur nivelul de energie.

           

Şi dacă nu v-am convins, ei bine, se zvoneşte că încetineşte chiar şi procesul de îmbătrânire, iar acest lucru este demonstrat prin faptul că nefiind procesate, prăjite sau chiar fierte, alimentele sunt ferite de apariţia produşilor toxici cu nişte denumiri mult prea „chimice”.

           

Un alt plus al unui astfel de meniu e că şi dacă nu doreşti neapărat să devii vegetarian, poţi renunţa oricând la carne pentru o gustare plină de nutrienţi şi vitamine, preparată într-un mod atât de sănătos, pe când vice-versa e imposibil.

           

În Cluj-Napoca un loc unde poţi încerca asta e Samsara Food House. Acest loc minunat, situat la intersecţia mai multor străzi, dar totuşi pe strada Stephan Ludwig Roth, nr.5 este singurul din oraş unde cei pasionaţi de trend-ul BIO şi ECO pot fi siguri că totul este strict natural, adus direct de la sursă, fără alte procese de prelucrare, ambalare, congelare sau conservare.

           

Practic meniul se împarte în 3 categorii: Vegetarian, Vegan şi Raw. Pe lângă super alimente, precum berea de casă (de ghimbir, fucte goji, cocos şi ananas), siropul de merişoare, mental clarity(conţine cacao crudă, lapte din caju, etc...), alte câteva delicatese culinare de acest fel sunt supele cremă de avocado, grâu câmpenesc cu sos de ardei roşu şi desigur preferata mea: raw cake cu lămâie şi mac.

 

Sună tentant de bine, nu? Dacă faci parte din clubul curioşilor, pentru mai multe feluri de mâncare site-ul (http://samsara.ro/foodhouse/) şi pagina de facebook (https://www.facebook.com/pages/Samsara-Foodhouse/648232405194182) îţi stau la dispoziţie; Daaar desigur, nu uita să mergi în vizită şi să încerci ceva direct acolo. Te asigur că nu vei regreta!

           

Recomand cu căldură acest loc minunat, al cărui atmosferă îţi conferă o stare de linişte şi de satisfacţie, de energie pozitivă şi chef de viaţă.

 

Ana Maria Mihut

 

Studenta in anul II la Studii Europene, nebun pasionata de management&marketing, fara nicio inclinatie academica spre redactare sau PR sau advertising, dar totusi pe acest drum.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.